ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  10 најдобри миленичиња за деца
  10 најдобри миленичиња за деца

  10 најдобри миленичиња за деца

  10 најдобри миленичиња за деца

  Пудлица

  Овие кучиња не можат да живеат надвор, нити пак во куќа за кучиња. На нив им е потребно да бидат дел од семејството. Доколку добро се социјализирани, овие кучиња се многу интелегентни и се најдобри пријатели на децата. Никако не дозволувајте пудлите да го развијат синдромот на “мало куче”, пореметување во однесувањето кое настанува кога кучето верува дека е тој водич на семејството. Во тој случај пудлата станува недоверлива кон децата и непознатите луѓе.

  Бишон

  Бишонот е многу радознал, страствен е и има разиграна природа. Одлилно се разбира со деца со кои сака да си игра, а посебно е поврзан со семесјтвото. Толерантен и паметен, секако претставува еден од најчесто семејните љубимци.

  Лабрадор

  Членовите на семејството кои имаат лабрадор се најбараните семејни кучиња. Добрата репутација поради прекрасниот однос со малите деца и животни, ги прати насекаде во светот.

  Мобс

  Ова куче е бегрижен и енергичен, во исте време поврзан со семејството. Секако кучето кое секојдневно ќе ве засмејува е Мобс. Интелегентен но за брзо реме му здосадува еднолична дресура, од таа причина пожелно е постојано да се смислуваат иновации.

  Коли

  Една од најпаметните раси на кучиња во светот е коли. Одличен избор за вашите деца. Послушни се и полни енергија. Иако се многу трпеливи, многу лесно можат да се возбудат кога ситуацијата е надвор од контрола. Се препорачува за малку

  Џек Расел териер

  Оваа раса е многу весела, предадена и се умилкува. Од друга страна, Џек Расел е потполно бестрашен, внимателен и забавен а послебно дружељубив и добар со деца. Меѓутоа децата да научат дека не треба да го маваат со оглед на тоа дека се многу интелегентни и сакаат доминантен газда. Клучот за успех со оваа раса е во старт да се постават правилата кои мора да се почитуваат, само така ќе биде вашиот најдобар пријател.

  Ши-цу

  За да биде социјализиран и добар пријател на детето, сите членови во семејството во кое живее треба да бидат хиреархијски над него, секој во семејството да има свое место и да постојат правила на однесување. Во спротивно може да стане пргав и недоверлив со децата. Друштвениот Ши-цу е навистина забавно куче и добар пријател кој обожава долги прошетки.

  Бигл

  Кучето Бигл, по природа е добро е позитивно куче, но во исто време може да биде многу тврдоглаво. Некогаш неговата тврдогласвост ги фрустрира децата кои сакаат да го дресираат кучето. Сепак, добра страна на Бигл-от како љубимец е тоа што вашето дете треба да научи да биде трпеливо и упорно.

  Бернандинец

  Иако Бернандинецот е легенда поради свои спасувачки улоги, денес претставува чувар накуќата и трпелив пријател на децата кој ги штити од соочување на опасност. Ова куче ја обединува убавината, стабилноста и способноста да се прилагоди на секоја клима. Мирен, нежен, посебно обожаван од децата.

  Англиски Булдог

  Куче со груб изглед, но многу нежен карактер кој е приврзан за семејството. Обожава деца но и долго спиење. Во исто време е мрзелив и симпатичен,ова куче остава впечаток на одлучност, сила и неергичност, а во суштина е голема маза.