ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  12 знаци кои го откриваат полот на детето: пратете ги во бременоста и ќе знаете дали чекате момче или девојче
  12 знаци кои го откриваат полот на детето: пратете ги во бременоста и ќе знаете дали чекате момче или девојче

  12 знаци кои го откриваат полот на детето: пратете ги во бременоста и ќе знаете дали чекате момче или девојче

  Некои од знаците можете да ги забележите на самиот почеток на бременоста

  Сигурно секоја жена која е бремена ја мачи едно прашање, кој пол е бебето што го носи?!  Дознајте на кои знаци да посветите внимание, затоа што тие укажуваат дека носите момче.

  1.Позиција на стомакот

  Позицијата на стомакот јасно може да укаже на тоа дали носите момче или девојче. Доколку стомакот е спуштен, голема е веројатноста дека носите момче.

  2.Бојата на урината

  Бојата на урината се менува во текот на бременоста. Обоеноста на мокрачата укажува на тоа дека носите момче. Доколку носите момче урината е темна, доколку е светла, носите девојче.

  3.Акни

  Во тек на бременоста се менува хормонската рамнотежа, како што се случуваат и некои физички промени. Доколку дојде до појава на акни, голема е веројатноста дека носите момче.

  4.Големина на градите

  Во тек на бременоста, градите стануваат поголеми и се спремаат за стварање на млеко и негување на новороденчето. Кај голем број на жени, левата дојка е вообичаено поголема од десната. Меѓутоа, кога носите момче, десната дојка е поголема од левата.

  5.Ладни стапала

  Доколку стапалата ви се константно ладни во тек на бременоста, тоа е јасен индикатор дека носите момче.

  6.Биење на срцето

  Кога одите на преглед за време на бременоста, лекарите ќе ги мерат отчукувањата на срцето на Вашето бебе. Доколку отчукувањата на срцето се помали од 140, тоа може да укаже на тоа дека носите момче.

  7.Раст на косата

  Уште еден од честите знаци дека носите момче е забрзаниот раст на косата.

  8.Желбата за храна

  Доколку носите момче ќе имате голема желба за кисела и солена храна.

  9.Положбата во која спиете

  Во тек на бременоста често се чувствувате исцрпено и лесно се уморувате. Во ваков случај, доколку често спиете на левата страна, тоа може да биде знак дека носите момче.

  10.Нема утринска мачнина

  Доколку ги немате искусено раните симптоми на бременоста, како што е утринската мачнина, тоа е знак дека носите момче.

  11.Добивање на тежина

  Заедно со округлиот стомак, добивањето на тежина укажува на тоа дека носите момче. Кога носите момче, додатните килограми воглавно ќе се забележат на стомакот, а доколку се работи за девојче, мајката рамномерно се дебелее по целото тело и по лицето.

  12.Промена на расположението

  Полот на Вашето дете влијае на Вашето однесување. Истражувачите дојдоа до заклучок дека се работи за машко дете доколку дојде до појава на вишок на агресивен, смел и доминантен карактер.