ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  12 знаци во бременоста кои БЕЗ ГРЕШКА откриваат дали ќе родите девојче или момче
  12 знаци во бременоста кои БЕЗ ГРЕШКА откриваат дали ќе родите девојче или момче

  12 знаци во бременоста кои БЕЗ ГРЕШКА откриваат дали ќе родите девојче или момче

  Секоја мајка која е бремена ја мачи прашањето, кој е полот на бебето кое го носам? Дознајте на кои знаци треба да обрнете внимание, бидејќи тие укажуват дека носите момче.

  1. Позиција на стомакот
  Позицијата на сто акот јасно укажува на тоа што носите. Доколку стомакот е спуштен и поиспапчен, сигурно носи момче.
  2. Големина на гради
  Во текот на бременоста, градите стануваат поголеми и се припремаат за создавање на млеко и негување на новороденчето. Кај поголемиот број на жени, левата дојка најчесто е поголема од десната. Меѓутоа, кога носите момче, десната дојка е поголема од левата.
  3. Акни
  Во текот на бременоста се менува хормонскара рамнотежа, како што се случуваат и физички промени. Доколку дојде до појава на акни, тоа е јасен знак дека носите момче.
  4. Бојата на урината
  Бојата на урината во текот на бременоста се менува. Обоената мокрача укажува на тоа дека носите момче. Доколку носите момче, урината е потемна, доколку е светла, носите девојче.
  5. Ладни стопала
  Доколку стопалата ви се константно ладни во текот на бременоста, тоа е јасен индикатор дека носите момче.
  6. Чукање на срце
  Кога одите на преглед за време на бременоста, лекарите ќе ви ги мерат откуцувањата на срцето. Доколку откуцувањата се помали од 140, тоа може да укажува на тоа дека носите момче.
  7. Раст на коса
  Уште еден од честите знаци дека носите момче е брзиот раст на коса.
  8. Голема желба за храна
  Доколку носите момле, ќе имате голема желба за кисела и солена храна
  9. Положба во која спиете
  Во текот на бременоста, воглавно се чувствувате исцрпено иако се заморувате. Во ваков случај, доколку често спиете на лева страна, тоа е знак дека носите момче.
  10. Нема утрински мачнини
  Доколку не сте ги искусиле утринските мачнини во бременоста, тоа е знам дека носите момче.
  11. Добивање на тежина
  Заедно со стомакот, добивањето на тежина укажува на тоа дека носите момче. Кога носите момче, дополнителните килограми најчесто се гледаат во стомакот, а доколку се работи за девојче, мајката рамномерно се здебелува по целото тело и лице.
  12. Промена на расположение
  Полот на вашето дете, најчесто влијае на вашето однесување. Според голем број истражувања дојдено е до заклучок дека се работи за машко дете доколку дојде до зголемување на тестесторон, поточно агресивен, смел и доминантен карактер.