ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  2 недела од бременоста
  2 недела од бременоста

  2 недела од бременоста

  2 недела од бременоста

  Можност за забременување имате само 24 часа, затоа што зрелата јајце клетка не опстојува подолг временски период. Ќелијата на спермата живее околу 72 часа, така што имате можност да забремените доколку имате односи крајот на овулацијата.
  Што треба да правите
  Доколку сакате да забремените многу стручни лица препорачуваат дека “мисионерска” поза (мажот над жената) е најдобра за правење деца. Теоријата кажува дека оваа поза дозволува длабока пенетрација. Ставете перница под кичма и на тој начин ќе потпомогнете да се случи успешна средба на јајцеклетката и сперматозоидот. Вашите шанси да забремените ќе се зголеми доколку 30 минути по односот останете неподивижни и лежите на грб.