ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >    >  јули

  На почеток на бременоста матката е отприлика во големина на една круша, на крајот на бременоста може да се спореди со кошаркарска топка. Иако големината на утерусот е воглавно иста кај секоја трудница, стомакот се разликува кај секоја од нив. Големината

  После развод, во случаи на вонбрачни деца- заедницата на мајка и син крие во себе голем број на замки и предизвици. Полесно е да се разбере од повеќе аспекти со ист пол, но од друга страна пак секогаш имаме подобри

  Едвај чекавте да каже, “Мама”, или “Тато”, да почне да ги именува работите и луѓето, да го снимите секое негово изговорено зборче и со гордост да кажете на сите што ова утро кажало или направило нешто ново. Навистина, нема ништо

   Предности на епидуралната анастезија Епидуралната анастезија е локално внесување на анестетик по пат на катетар од епидурален простор, со што се блокира сензорниот нерв. Епидуралниот катетар е од пластика, многу е тенок. Едниот крај од катетарот се става во епидуралниот простор

  Што ве очекува во првите три месеци од бременоста? Доаѓањето на бебето во потполност ќе го промени начинот на размислување, но и целиот свет во кој до тогаш сте живееле. Кога се работи за разни животни улоги на жената, улогата на мајка

  Во текот на бременоста трудните жени сонуваат за различна храна. Така на пример, Марија сонувала за јагоди, Софија покрај полна трпеза размислувала на чипс па затоа нејзиниот сопруг и покрај дождот кој истурал барал трафика да и купи. Марија изела

  Што претставува ПМС? Предменструалниот синдром добро познат како ПМС, претставува низа на хормони кои се манифестираат со појава на емоционални, психички и физички промени. Кај голем број на жени, емоционалните симптоми се јавуваат во вид на нервоза, депресија или вознемиреност.Многу честа