ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  3 знаци дека породувањето е започнато!
  3 знаци дека породувањето е започнато!

  3 знаци дека породувањето е започнато!

  3 знаци дека породувањето е започнато!

  Сигурно ниедна трудница не сака препрано или пак предоцна да дојде во болница за породување. За да можете и знаете да направите разлика помеѓу вистински и лажни знаци на породувањето, обрнете внимание на следните работи:

  1.       Чувствувате болни контракции (како породувањето се наближува, трудницата чувствува неугодни контракции кои варираат во интензитетот, тие се нарекуваат припремни/лажни контракции. Вистинските контракции се болни и претходат на подорувањето).
  2.       Контракциите се јаки, се повторуваат и не престануваат (ова се контракции кои можат да се мерат, најдобро е да се консултирате со вашиот гинеколог, кога е вистински момент да отидете во болница)
  3.       Ви пукнал водењак (доколку плодовата вода почне брзо да тече, породувањето е започнато. Веднаш контактирајте го вашиот гинеколог и тргнете во болница)