ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  5 најубави дански имиња за девојчиња
  5 најубави дански имиња за девојчиња

  5 најубави дански имиња за девојчиња

  5 најубави дански имиња за девојчиња

  Данска е земја позната по високо ниво на среќа меѓу народот и дека уживаат во малите работи, но и по специфичноста на воспитување на децата. Главна каактеристика на нивното воспитување е развивање на емпатија кај децата, а многу се истрајни во тоа играта да е единствената работа на децата.
  Резултат на нивната богата нордијска митологија, занимлива историја и мешањето на културата и народот, се е и интересните имиња кои ги даваат на своите деца.
  Ние за вас одбравме 5 најубави имиња за девојчиња кои може да се пренесат и кај нас:
  1. Мариела е данско име за Марија, а во данскиот јазик значи звезда во морето. Идеален избор за вљубениците на морето.
  2. Брита е име кое го носи идна јака жена бидејќи тоа е всуност и нејзиното значење.
  3. Нилса значи победница
  4. Името Фреја го носела нордијската божица на убавината, љубовта, плодноста, а денес тоа име во Данска значи дама.
  5. Лула била легендарна нордијски воин, а во Данска е едно од најпопуларните имиња.