ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

    • Нема производи во кошничката.
    a
      >  Деца   >  7 работи кои ќе ве изненадат со второто бебе
    7 работи кои ќе ве изненадат со второто бебе

    7 работи кои ќе ве изненадат со второто бебе

    Кога второто бебе ќе пристигне во семејството ќе има многу ситуации каде што ќе се чувствувате како да треба да тргнете на сосема две различни страни.

     

    Кога ќе дојде и второто дете на овој свет, ќе се чувствувате дека веќе сте сосема навикнати на се како родител, сепак веќе сте “истренирани” со првото дете. Но, постојат некои работи кои ќе ве изненадат …

     

    1. Газето на бебето е толку мало

    Или, всушност, газето на постарото ваше дете изгледа неверојатно големо во споредба со вашето новороденче … мало, слабичко, слатко газенце повторно дојде до вашиот дом.

     

    2. Веднаш ќе го препознаете плачот на бебето

    Со првото дете, сте биле исплашени на почетокот и тешко е да се препознае разликата во неговиот плач. Овој пат, многу е полесно да се направи разлика кога бебето е гладно а кога е уморно.

     

    3. Спиење со часови и часови

    Второто бебе може да спие мирно со часови. Во тој случај, се прашувате зошто ова не е случај со првото бебе ? Меѓутоа, во тоа време сте имале трајно чувство на “пренасочување” и едвај сте стигнале во тоалетот. Лесно е да се заборави колку бебето всушност може да спие. Сепак, колку што спие новороденото, сега ќе има сосема поинаква ситуација за тебе … наместо да се одмориш и да спиете со бебето, во овој случај, ќе си игрте со постарото дете.

     

    4. Двајца се многу повеќе од едно

    Две деца, две раце – но некако се чувствуваат повеќе од двојно оптовараување. Враќањето во периодот на неспиење има многу врска со овие промени и оптоварувања, и постојат многу ситуации во кои ќе се чувствувате дека се движите во целосно одделни насоки и нема да знаете што да правите. Дали прво ќе го натерате новороденото да се нахрани или постарото дете да го смирите затоа што ја изгубило својата омилена играчка?

     

     

    5. Некои работи се прават автоматски, но некои нови станаа проблем

    Сега инстинктивно знаете како да го задржите бебето и начинот на кој ќе го смирите пред спиење и станавте експерт за сите различни проблеми кои првиот пат беа предизвик. Сепак, ова дете е различно. Може да се “борите” со градите, иако првиот патсте доеле без проблеми или плаче секој пат кога се возите во автомобилот, иако првото бебе веднаш заспивало.

     

     

    6. Тоа е сосема поинакво од првото дете

    Се разбира, сите во нашите срца знаеме дека секое бебе е различно, но нешто чудно се случува кога сте бремени и се уште не сте го запознале нероденото деца. Замислувате дека ќе биде како вас (или вашиот партнер), или ќе биде како првото дете. Се разбира, секое дете е единствено во изглед и карактер, ако првото било мирно , второто може да биде како бура – и тоа може да биде шок за вас.

     

     

    7. Не сте биле свесни колку уште можете да љубите

    Можеби гласно не сте признале за време на бременоста, а можеби мал дел од вас се прашуваше дали ќе сакате со истата сила како и првиот пат. Сè е одлично, а твоето срце станува сè поголемо кога ќе пристигне друго дете, а ги сакате подеднакво силно.