ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Алергиска реакција кај бебињата од храна
  Алергиска реакција кај бебињата од храна

  Алергиска реакција кај бебињата од храна

  Првата алергиска реакција може да се појави уште на самиот почеток во воведувањето на цврста храна. Во тој случај, неопходно е да се исклучи лажицата од употреба, а на бебето давајте му комбинација од ориз мајчино млеко или некое адаптирано хипоалергијско млеко (HA), бидејќи тука алергенот е веројатно млечната компонента на инстант кашата.
  Доколку се појави алергија на некоја друга храа, односнон намирница, таа се исклучува од употреба на почетокот на некој период, а а ако затреба, на жалост и засекогаш.
  Секако добро е после неколку недели или месеци да се проба на детето да му се даде повторно каша или намирница повторно, но во многу мали количини и да се внимава на реакцијата, бидејќи често се случува детето едноставно да “порасне” а алергијската реакција да не се повтори.