ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

    • Нема производи во кошничката.
    a
      >    >  Standard Left Sidebar

    Фолната киселина претставува витамин Б кој е клучен за изградба и подобрување на DNA молекулот, генетскиот материјал кој ги контролира сите телесни ќелии. Познато е дека го намалува пореметувањето кај новородените бебиња а новите студии докажале дека жените кои земале фолна киселина во раната бременост го намалиле ризикот од раѓање на бебе со аутизам за 50 %.Секоја жена која сака да забремени треба задолжително да внесува фолна киселина, баш поради

    Родителите често пати се прашуваат или стравуваат од родилната тежина на своето бебе. Дали е добро да е со што поголема родилната тежина или помала? Што тоа значи и од што зависи? За оваа тема ја имаме прекрасната докторката Специјалист педијатар Маја Ангелеска  од болницата Санте Плус Хоспитал од Скопје која со задоволство одговори на прашањата кои и ги поставивме на оваа тема.