ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Дали на децата треба да им се даде пробиотик пред патување
  Дали на децата треба да им се даде пробиотик пред патување

  Дали на децата треба да им се даде пробиотик пред патување

  Педијатрите сметаат дека за такво нешто нема потреба и дека пробиотиците не можат да не спасат од евентуални стомачни тегоби.

  Родителите имаат обичај пред одењето на летување да користат протективна пробиотска заштита.

  Докторот Маричич тврди дека оваа заштита е непотребна. 

  “Бесмислено е неколку дена пред патување превентивно да се земаат пробиотици затоа што пробиотската култура од пробиотиците делува 10 дена од денот на земањето на истата.

  Докторот додава дека доколку дојде до ентеровирусна инфекција, пробиотиците нема да го решат проблемот.