ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Дали вашето дете е добро воспитано?
  Дали вашето дете е добро воспитано?

  Дали вашето дете е добро воспитано?

  Правилата на однесување научени во раното детство ќе бидат запаметени за цел живот, и ова ќе биде добро за него во сите животни ситуации. Ве потсетуваме на најважните правила што треба да ги пренесете на вашите деца …

   

  Со учење на правилата на ботон, ја откриваме смислата на животот. Значи, не е на одмет да се сетите на некои од правилата сами за да ги префрлите на вашите деца на најдобар начин.

   

  Златни правила во комуникацијата

   

  1. при доаѓање во друштво се поздравуваат останатите.

   

  2. претставете ги луѓето кои останатите не ги познаваат.

   

  3. Кога ќе се запознаете едни со други, предадете ја раката и ракувајте се, не премногу цврсто, не премногу слабо и кажете го вашето име.

   

  4. ословувајте го го соговорникот со “Госпоѓо” и “Господин”, а никогаш со “еј, ти”.

   

  5. Не им упаѓајте на другите додека зборат.

   

  6. Не испитувајте ги соговорниците.

   

  7. Не зборувајте странски јазик пред оние кои не го разбираат.

   

  8. Разговарајте и слушајте без узречици или пцовки.

   

  9. Не шепотите во друштво.

   

  10. Не повторувајте сто пати иста работа.

   

  11. Не зборувајте за отсутни.

   

  12. Не зборувајте “тој” и “таа”, туку именувајте го лицето по име.

   

  13. Не ја прекинувајте реченицата на соговорникот.

   

  14. Ако сакате да се прозвате, ставете ја раката на устата.

   

  15. Кога кивање и кашлање, ставете го марамчето врз носот и устата.