ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Актуелно   >  Денес беа изработени украси, слики и честитки од страна на деца кои ќе бидат наменети за помош на дечиња во ранлива категорија
  Денес беа изработени украси

  Денес беа изработени украси, слики и честитки од страна на деца кои ќе бидат наменети за помош на дечиња во ранлива категорија

  Деца од мали групни домови, и од ОУ Димитар Миладинов, во рамки на организацијата Петок за млади од ФИТР денес изработуваа новогодишни украси, слики и честитки кои ќе бидат дадена на аукција за продажба. Средтсвата од продажбата ќе бидат наменети за помош на дечиња од ранлива категорија. 

  Позади оваа организација стои Фондот за иновации и технолошки развој, додека пак ментори на работилницата ќе бидат студенти од Дизајн и мултимедија од иниверзитетот на ФОН.

  Дел од работилницата беа и министерката за труд и социјална политика Мила Цареска и министерот за здравство Венко Филипче кои заедно со нив израбтуваа дел од честитки, украси и слики.