ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Дерматолозите советуваат: Упатство за правилно користење на крема за сончање
  Дерматолозите советуваат: Упатство за правилно користење на крема за сончање

  Дерматолозите советуваат: Упатство за правилно користење на крема за сончање

  Дерматолозите советуваат: Упатство за правилно користење на крема за сончање

  Најдобрите светски стручни лице за кожа и превензија од рак советуваат како правилно да користите крема за сончање и која навика морате да ја створите за да избегнете меланом на кожа. Заштитата од сонце е клуч за превенција на рак на кожа, тврдат американски научници. Околу 90 проценти од бенигни тумори на кожата и 65 проценти меланоми се поврзани со излагање на UV радијација.
  За заштита на кожата, стручните лица препорачуваат производи со широк спектар на SPF од 30 или повеќе, за поголем одмор и изложеност на сонце, со напомена дека SPF преку 50 не е по делотворен од SPF 30.
  SPF (фактор за заштита од сонце) е заштита за долга изложеност на сонце за време на B (UVB) зрачење, кое е главна причина за изгореница од сонце и предизвикувач на рак. Крема за сончање со широк спектар исто така штити против UVA зрачења, кои влијаат од стареење и болести на кожата.