ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

    • Нема производи во кошничката.
    a
      >  Здрава исхрана   >  Домашен хумус
    Домашен хумус

    Домашен хумус

    Домашен хумус

    Потребно е:
    – 1 шолја варени леблебии (потопете ги навечер и варете ги од 60-90 минути, се додека не омекнат. Внимавајте да не се распаднат.
    – 1/3 шолја сусам (претхоно малку печен)
    – 3-4 лажици маслиново масло
    – 1-2 чешниња лук
    – Сол
    – Бибер
    – Магдонос (по вкус)
    – Вода по потреба

    Припрема
    Во блендер ставете ги сусамот и блендирајте се додека не добиете кремаста смеса. Додадете ги останататите состојки и блендајте се додека не добиете изедначена смеса. Во текот на блендирањето додавајте вода по потреба. Откако ќе ја добиете густината која ја сакате ставете го хумусот во тегла а потоа во фрижидер.
    Пепорака
    Сервирајте го хумусот на препечен леб или со домашен чипс, заедно со рукола или некоја друга зелена салата

    Пепорака
    Сервирајте го хумусот на препечен леб или со домашен чипс, заедно со рукола или некоја друга зелена салата