ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

    • Нема производи во кошничката.
    a
      >  Здрава исхрана   >  Есенски топол десерт: Поховани јаболка со цимет
    Есенски топол десерт: Поховани јаболка со цимет

    Есенски топол десерт: Поховани јаболка со цимет

    Исполнете ги со прекрасен мирис на јаболка и цимет првите есенски денови.

    Во продолжение ви предлагаме еден прекрасен рецепт кој децата ќе го обожаваат и во кој ќе ужива целото семејство.

    Похованите јаболка, претставуваат слатко кое брзо и едноставно се припрема. Се служат топли, но се многу вкусни и ладни.

    Потребно е:

    -2 јајца

    -3-4 јаболка

    -8 лажици брашно (може и пченкарно)

    -малку сол

    -1/2 шолја млеко или кисела вода

    -масло за пржење

    -цимет и шеќер во прав

    Припрема:

    1.Јаболките излупете ги и исечете ги на малку подебели кругови.

    2.Изматете јајца, па додајте млеко/вода и сувите состојки кои претходно сте ги измешале (брашно, шеќер, сол). Се добро измешајте (тестото би требало да биде погусто од тестото за палачинки) и оставете да одстои дваесетина минути.

    3.Јаболката ставете ги во тестото и пржете на загреано масло.

    4.Кога ќе добијат златна боја, извадете ги и оставете ги на хартија за да се исцеди вишокот од маснотијата.

    5.Посипете ги со шеќер во прав и цимет и послужете.

    На здравје!