ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Гасови кај бебе
  Гасови кај бебе

  Гасови кај бебе

  Гасовите се резултат на формирањето на воздушни меурчиња во бебешкиот систем за варење. До тоа често доаѓа при хранењето и некогаш гасот природно се испушта. Симптоми се подригнување, прдење, плачење и подигнување на колената кон стомакот.

  За да ги намалите гасовите, тапкајте го бебето за да подригне по секое хранење. Ако го доите, од вашата исхрана исфрлете ја храната што создава гасови, како гравот и зелката. Држете го бебето на начин што ќе му помогне да ги испушти гасовите. Педијатарот на бебето може да му препише капки против гасови.