ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Говорни способности кај деца од 19 до 24 месеци
  Говорни способности кај деца од 19 до 24 месеци

  Говорни способности кај деца од 19 до 24 месеци

  Говорни способности кај деца од 19 до 24 месеци

  19 Месеци
  · Знае повеќе фрази од два збора, глагол и именка
  20 месеци
  · Препознава осум до дванаесет слики
  21 месец
  · Со зборови бара да јаде и пие
  · Извршува наредби кои бараат две работи (однеси, затвори)
  22 месеци
  • Користи именки, глаголи, придавки
  22-24 месеци
  • Знае повеќе едноставни фрази и реченици со три зборови
  24 месеци
  · Одговара адекватно на прашања кои имаат значење
  · Го изговара своето име на прашање
  · Употребува од 200 до 250 зборови