ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Хемикалиите во секојдневието на вашите деца
  Хемикалиите во секојдневието на вашите деца

  Хемикалиите во секојдневието на вашите деца

  Родителството носи многу уживања, но секако тоа значи и постојана одговорност и грижа. Во сложениот модерен свет на родители не е лесно да се биде во тек со сите можни опасности или ризици кои можат да јават последици кај вашето дете.

  Голем број на средства кои ги користиме во домаќинството вклучуваат различни хемикалии кои пак не сме свесни колку може да бидат штетни за нашето бебе/дете. 

   Кога зборуваме за супстанци во средствата, секако не мислиме дека сите се опасни но ќе ви помогнеме да дознаете кои од нив претставуваат ризик за здравјето на вашето бебе/дете. 

   Што значи опасно?

   Хемикалиите можат да бидат опасни на различни начини. Тие може да бидат акутно токсични, што би значело дека може да предизвикаат моментални повреди дури и преку користење на многу мала количина. Исто така тие можат да бидат опасни поради тоа што се долготрајни. Тоа значи дека тешко се разложуваат во животната околина. Доколку одредена штетна супстанца е постојано во самата околина, нејзината концетрација може да се зголеми и секако да создаде долготрајни проблеми. 

   Секако, има и такви хемиски средства кои пак не се толку токсични, но може да предизвикаат на пример алергии. 

   Има примери каде различни хемикалии кога ќе се поврзат делуваат многу полошо односно имаат многу полош ефект и се далеку поштетни ако би било засебни. 

  goebaby, babyshop, babyshopmk

   Колку хемикалиите можат да бидат штетни за децата?

   Децата можат да бидат осетливи на хемикалиите уште од најрана возраст поради тоа што нивниот организам сеуште не е потполно развиен. Ова посебно се случува во однос на системoт на органи кои се развиваат после раѓањето, како што се имунскиот систем и мозокот. Мозокот е посебно ранлив, бидејќи системот за заштите кои го имаат возрасните кај децата сеуште не е доволно развиен. 

   Многу е битно да потенцираме дека децата сакаат да го истражуваат просторот бидејќи се многу радознали. Она што треба да го потенцираме е фактот дека сепак тие не распознаваат опасни или безбедни предмети. Затоа родителите треба да бидат оние кои ќе се погрижат за нивната сигурна околина. 

   Вие како потрошувач имате право да имате информација за работите кои што ги купувате. Хемиските производи како што се детергенти, средства за чистење мора да имаат обележани знакови за опаснот, доколку истите се сметаат за опасни. 

   Сите средства за чистење низ домот, чистење на играчките или пак перење на алиштата што ги купуваат мора да имаат состав од што се содржани. Доколку приметите дека некои делови можат да бидат штетни за вашето бебе веднаш од странете го. 

  Затоа наш предлог е GOE BABY , стедство кое ќе гинамали вашите грижи. Доколку го пробате средството за чистење и вадење на бебешки флеки – GOE Baby Кога ќе  го свртите шишето за да прочитате, ќе знаете дека во него има 30%  вода,30 % заштитени состојки кои не се опасни и 1% сурфактант на растителна база.. Она што веднаш ќе ви биде јасно дека GOE BABY нема груби хемикалии и е направен од безбедни природни состојки.

  Ова средство со својот состав и карактеристики Ви нуди можност, вашиот дом да биде секогаш чист и безбеден. Она што го нуди на младите родители е неопходната сигурност на Вашето бебе , која е најважна во периодот кога бебето почнува да ја осознава заоколината околу себе.

  Користете го GOE BABY и бидете спокојни,сигурни и заштитени. Вие, вашето бебе, вашиот дом и вие самите!

  Прочитајте повеќе на https://www.babyshop.mk/mk/goe-baby