ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Игри со бебето
  Игри со бебето

  Игри со бебето

  Сите бебиња сакаат почесто да си играте со нив. Ползата е трикратна: бебето е среќно, учи за односот со светот околу себе и полесно се активира режимот за спиење. Секогаш најдете време за игра.

  Игра со музика

  Навистина е препорачливо да има музика во текот на играта.Така бебето ги учи основите на ритамот, движењето и викалното изразување, со што се забрзуваат интелектуалниот и креативниот развој.

  – Одберете соодветна музичка нумера. Тоа може да биде приспивна песна или друга мелодија, со еден до два инструменти. Песната треба да има едноставен перкусивен ритам.

   -Пуштете ја нумерата

  – Играјте со бебето на музиката. Држете го бебето соодветно за моменталната развиеност на вратните и грбните мускули. Играјте со целото свое тело за бебето да ги почувствува темпото и ритамот.

  – Пејте му на бебето. Ако не го знаете текстот, гугајте. Бебето може да ви се придружи.