ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Игри за деца: Полжав – Мојата боја е …
  Игри за деца: Полжав - Мојата боја е ...

  Игри за деца: Полжав – Мојата боја е …

  Ова е одлично вежба за внимание и артикулација на гласовите.

  Нацртајте полжав на картон и обојте ги неговите полиња во зададените бои. Секоја боја претставува одреден глас. На пример:

  жолто – Р

  сина – Л

  црвено – Љ

  зелен – Ж

   Четири играчи се потребни за играта. Играчите наизменично фрлаат коцки и движат едно човече, или некоја друга фигура што ја имате дома, и тоа за онолку полиња на бројот што сте го добиле. Во зависност од тоа на која боја ќе застанат, го изговараат соодветниот глас.

  Ако двајца играчи се сретнат во исто поле, а притоа тоа е бојата на еден од нив, играчот, посетител се враќа на почетокот. Победникот е оној кој прв стигнува до средината на куќата на полжавот.

  Оваа игра е многу слична со играта “не лути се човече”. 

  Пробајте да ја играте со вашето дете, верувајте ќе биде од огромна корист.