ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Имиња за бебиња кои значат Љубов
  Имиња за бебиња кои значат Љубов

  Имиња за бебиња кои значат Љубов

  decki iminja

  Необични имиња повеќе не се реткост на нашите простори и родителите се повеќе сакаат на своите деца да им подарат по некое несекојдневно име. Во продолжение ви предлагаме милозвучни имиња кои се однесуваат на најубавата емоција за кои луѓето се способни а тоа е љубовта.

  Калина – Во Австралија значи “да сакаш”
  Мина – Убаво германско име за женски бебиња што значи “љубов”.
  Мила – На руски значи “сакана од сите”
  Давид – Често еврејско име кое значи “омилен, сакан од сите”
  Аико – Ова е популано јапонско име за девојчиња, а значи “сакана мала”
  Амадео – На португалски и шпански значи “Сакај го бог”
  Амор – Ова е женско име и на шпански значи “љубов”
  Есма – На старофанцуски значи “да сакаш”
  Прем – На индиски значи, љубов.
  Нејли – Индијанцте од Мексико кога сакале да кажат “те сакам”, викале Нејли
  Аимее – Значи “обожавана” на стар француски.
  Ахава – Уште едно еврејско име што значи “пријателство, сакана”
  Лололи – Во африка ова значи, “секогаш постои љубов”
  Калиа – На арапски значи “драга, сакана”
  Феми – Во стариот Египет ова значело “љубов”
  Халиа – На хаваите ова име значело “сеќавање за сакана личност ”
  Кара – Значи “сакана” на италијански јазик.