ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Исчистете го организмот пред бременоста
  Исчистете го организмот пред бременоста

  Исчистете го организмот пред бременоста

  Исчистете го организмот пред бременоста

  Голем број на истражувања покажуваат дека одредени супстанци, како алкохолот, цигарите и одредени лекови кои родителите ги користеле пре забременување можат да имаат негативни последици по здравјето на бебето.

  Најчеста последица е оштеување на ДНК репродуктивната станица како и други здравствено тегоби кај детето. Според тоа, родителите се должни да бидат сигурни и да креираат здрави услови за детето пред неговиот зачеток и раѓање.

  Превенцијата е важна!


  Доколку сакате да имате здрава бременост но и здраво бебе, потребно е превентивно да делувате и да избегнувате: алкохол, цигари, наркотици како и сите лекови кои можат негативно да влијаат на плодот.
  Родителите исто така би требало да имаат правилна, здрава и квалитетна исхрана богата со овошје, зеленчук, бело месо, риба и млечни производи со помала масленост.
  Партнерите исто така се советуваат да имаат што повеќе активности во природа со што би направиле добра кондиција и имунитет, а исто така се подобрува и менталното здравје, опуштете се и ослободете го стресот кој исто така е опасен за зачеток и бременост