ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Истражувањата откриваат 10 причини поради кои најчесто децата и родителите се расправаат
  Истражувањата откриваат 10 причини поради кои најчесто се децата и родителите се расправаат.

  Истражувањата откриваат 10 причини поради кои најчесто децата и родителите се расправаат

  Исхрана, спиење, домашни задачи: Истражувањата откриваа 10 причини поради кои најчесто децата и родителите се расправаат.

  Која е најчестата причина поради која се расправате со вашето дете? А еве и што велат истражувањата…
  Сите знаеме дека родителите и децата често се препираат. Но сега знаеме и колку често.
  Точно 2.184 пати во просек годишно. Или околу 6 пати во текот на денот. Резултатот е добиен од истражување кое го спровела компанијата Capri-Sun.
  А зошто се расправаме?
  Дури и половина од препреки настануваат поради храна, односно најчести причини се одбивање од страна на децата да јадат, да го завршат оброкот и не-среденита соба и играчки.

  Но, имаме и лоши вести за родителите.
  Родителите излегуваат како победници од расправијата во околу 50% од случаите. Исто така 5 пати дневно мора да прифатат одреден компромис со своите деца со што би го сочувале мирот во куќата.

  Еве и една листа на теми за расправија:
  1. Децата одбиваат да изедат целосен оброк
  2. Не ја средуваат својата соба
  3. Децата велат дека се гладни но не сакаат ништо здраво
  4. Децата велат дека се сити а не изеле буквално ништо
  5. Расправии помеѓу браќата и сестрите
  6. Децата сакаат да јадат слатки пред оброкот
  7. Децата не сакаат да спијат
  8. Не сакаат да учат и не ги решаваат домашните задачи
  9. Децата сакаат да поминуваат повеќе време пред екраните или со технологија отколку што им е дозволено.
  10. Децата не сакаат да ги мијат забите.