ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Јазиците најлесно се учат во период од 3 до 5 годишна возраст
  Јазиците најлесно се учат во период од 3 - 5 годинашна возраст

  Јазиците најлесно се учат во период од 3 до 5 годишна возраст

  Знаењето на англиски, француски, германски, италијански или некој друг јазик одамна не е престиж туку потреба. За ова сведочи се поголемото интересирање за странски јазици помеѓу децата од предшколска возраст. Кој период е најдобар за почеток на изучување на странскиот јазик?

  ucenjenastranskijazici, deca, roditeli, jazici, babyshop, деца, родители, јазици, учењенастранскијазики

  • Идеално би било детето да почне да учи странски јазик од градинка. Вели Ana Oliverio Feraris, доцент на одсекот на Развојна психологија на Универзитетот “La Sapienca” во Рим.

  • Најновите невролошки истражувања покажуваат дека најдобар период кај децата каде може да го постигнат максималното ниво е измеѓу третата и шестата година. Пред тоа е многу рано, бидејќи детето најпрво мора добро да го совлада мајчиниот јазик, да научи правилно да ги изговара зборовите и доволно да му е збогатен речникот.  Дури тогаш ќе може да направи “ментален скок” за некој друг јазик, да го сфати и да го усвои новиот јазик, да биде свесно за тоа дека е потполно различно од оној кој го зборуваат околу него и на кој се навикнати.

   jazici, deca, roditeli, babyshop, мајка, родители, деца, јазици, изучувањенајазици, izicuvanjenajazici, jaziic