ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Како бебето ја покажува љубовта спрема мајката
  Како бебето ја покажува љубовта спрема мајката

  Како бебето ја покажува љубовта спрема мајката

  Бебињата имаат свој начин на покажување на љубовта спрема мајката и се изразуваат низ ситници кои се доста видливи. Мајките се восхитени на своите бебиња и уживаат во нивното растење, а љубовта им ја покажуваат на различни начини. Меѓутоа, бебињата имаат свој начин на покажување на љубов спрема мајката и се изразуваат низ ситници кои се многу видливи.

  Доколку Вашето бебе престане да плаче кога ќе го подигнете, тоа Ви верува и ужива во Вашето присуство. Бебето на тој начин ја покажува љубовта, а најсмирено е тогаш кога е допрено образ на образ со својата мајка.

   

  Бебињата сакаат кога им пеете

  Дури и ако возрасните не сакаат да слушаат како пеете и свесни сте дека не сте баш талентирани за пеење – Вашето бебе сака да го слушне Вашиот глас и ужива во звукот на мелодијата која ја правите со него. Тие исто така сакаат кога им зборувате и секогаш ќе имаат посебна реакција на Вашето зборување.

  Бебињата сакаат кога си играте со нив, а сите Ваши игри и шеги им се многу забавни. Дури и ако со лажичката глумите авионче или само правите различни изрази со лицето, доколку бебето се смее тоа значи дека Ве смета за забавна и ужива во Вашето присуство.

  Ако бебето често одговара на одреден начин, пробува да зборува и покажува на работите, тоа значи дека сака да го привлече Вашето внимание и дека му е важно да слушнете што пробува да Ви каже.

  На бебињата присуството на мајката им е најбитна работа на светот, а доколку не сте присутни, цела своја енергија ќе ја вложат барајќи ве.

  Наједноставниот знак кој ќе Ви покаже колку Вашето бебе Ве сака се неговите гестикулации и изразите со лицето кога ќе Ве здогледа.

  Доколку се смее и ги пружа рацете спрема Вас – Ве обожава.