ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Како да го смирите бебето
  Како да го смирите бебето

  Како да го смирите бебето

  Постојат различни техники со кои родителот може да се обиде да го смири бебето.

  – Повијте го бебето. Топлината и сигурноста што ги дава повивањето можат да го смират бебето.

  – Нишкајте го бебето. Можете да го ставите во нишалка, во кенгур или едноставно да се нишате лево-десно додека го држите.

  -Думкајте го бебето. Бидете многу нежни. Нишајте го малку и настрана.

  Внимание: 

  Во никој случај не тресете го бебето. Думкањето треба да биде нежно и контролирано. 

  – Пејте му на бебето. Неговите аудиовлезови се многу приемчиви за музика.

  – Сменете ја средината во која се наоѓа бебето. Промена на осветлувањето или на температурата може да го запре плачењето. Ако можете прошетајте со количка или кенгур.

  – Инсталирајте инструменти за цицање, органски или вештачки.