ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Како да го заштитиме бебето од топло време
  Како да го заштитиме бебето од топло време

  Како да го заштитиме бебето од топло време

  Бебето никако не смее да се чува подолги периоди на многу студено или на многу топло. Кога вршите транспорт на бебето во надворешни услови, преземете ги следниве мерки за да го заштитите од природните елементи.

  Заштита од топло време

  Најдобра заштита од прегревање е да избегнувате директна сончева светлина и претерано облекување. Облечете го бебето во следниве артикли за да го зголемите природното ладење и да ја намалите примената на сончева светлина.

  Тесно ткаени, лабави памучни артикли во светли бои: Тесното ткаење го спречува минувањето на светлината преку материјалот. Лабавите памучни  артикли му помагаат на бебето да го регулира својот внатрешен термостат. Светлите бои ја одбиваат сончевата светлина.

  Маички со долги ракави и долги панталони: Ќе постигнете пониска телесна температура со тоа што ќе ја заштитите кожата на бебето од директна сончева светлина. Покријте ги изложените делови.

  Чорапи: Кожата на стапалата е особено подложна на изгореници од сонце, а кога бебето е во количка, токму тој дел е најизложен. Покријте ги со памучни чорапи.

  Шапка со обод: Ќе ги штити главата, ушите и лицето.

  Очила за сонце: Ќе ги штитат очите, што се најчувствителни во текот на првата година. Се продаваат и ремчиња што ги држат очилата. Тесно врзете ги ремчињата за да нема ризик од давење.

  Внимание: Крем за бебиња треба да се користи за бебиња под шестмесечна возраст, освен кога не ви е достапна соодветна облека и друга заштита. Нежната бебешка кожа може да ги впие хемикалиите или да стапи во реакција со нив. Откако бебето ќе наполни шест месеци, треба да користите мало количество секогаш кога бебето е на сонце. Кремот треба да биде со заштитен фактор (SPF) повисок од 15 и да не содржи ПАБА-киселина.