ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Како музиката влијае на бебето?
  Како музиката влијае на бебето?

  Како музиката влијае на бебето?

  Како музиката влијае на бебето?

  Музиката има позитивно влијание па дури и на само што родените бебиња, бидејќи звуците се единствени на кои тие реагираат во првите 40 дена. Затоа музичките играчки над креветчето, кои испуштаат мелодии за спиење се навистина одлична работа.
  Педијатрите препорачуваат пуштање на тивка и блага музика пред спиење и во текот на сонот, со што бебето не би спиело во потполна тишина и мир. Тивките звуци убаво им влијаат на бебињата, но сепак не можеме да говориме за тоа дали бебињата кои слушале музика подобро се развиваат од оние на кои не им е пушатно воопшто. 
  Американските лекари и научници, се повеќе се занимаваат со истражување за влијанието на музиката на бебињата и пробуваат да докажат дека бебето кое слуша музика во стомакот има подобри предиспозиции за напредување, во смисла на подобро развивање на моториката и координацијата.