ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Како вашето бебе ви кажува “ Те сакам”
  Како вашето бебе ви кажува “ Те сакам”

  Како вашето бебе ви кажува “ Те сакам”

  Трудниците тврдат дека бебето до година дена покажува љубов преку мајката, со која е природно да е најблиско и тоа на неколку начини:

  • Го препознаваат мајчинскиот мирис
  • За бебето нема ништо послатко од неговата мама, поготово додека цица, а тоа го покажува кога слатко ќе се насмее.
  • Го разгледува нејзиното лице и очи
  • Новороденчето сака да го гледа лицето на мама, бидејќи тоа е неговото омилено на кое му упатува нежни и радознали погледи.
  • Раговара на свој јазик
  • Својата љубов бебето ја покажува така што воспоставува конверзација со својата мама во вид на гугање и кратки звуци со осмех.
  • Сака да биде блиску до својата мама
  • Иако во почетокот новороденчето не е свесно кога ќе остане само, бидејќи после шестиот месец искажува јасно незадоволство штом осети дека мама и на секунда ја напушта собата.
  • Оди во прегратка
  • Бебето од неколку месеци почнува да покажува срам и страв пред непознати луѓе, а во тој момент најсигурно се чуствува во мајчината прегратка.