ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Кога детето треба да знае да каже Л
  Кога детето треба да знае да каже Л

  Кога детето треба да знае да каже Л

  Гласот Л се очекува помеѓу 3,5 и 4,5 години. Вежбите кои можете да ги правите со децата како побрзо би го совладале истиот се следниве:

  1.Лижење на горната усна лево – десно

  2.Да се “дофати” носот со врвот на јазикот

  3.Оближување на усните со кружни движења

  4.Брзи движења сo јазикот преку горните усни, напред – назад

  Стимулирајте ги децата со течни и проширени реченици, без да правите да чувствуваат притисок и наскоро очекувајте ги посакуваните резултати.