ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Актуелно   >  Кога мажите сакаат бебе а кога жените?
  Кога мажите сакаат бебе а кога жените?

  Кога мажите сакаат бебе а кога жените?

  Една британска студија, во која беа опфатени 1.732 лица на возраст од 18 до 39 години, покажа дека мажите сакаат бебе пред своите партнерки.

  Спротивно на популарното верување, мажите обично сакаат бебе пред своите партнери.

  Една британска студија, во која беа вклучени 1.732 лица на возраст од 18 до 39 години, покажа дека еден маж го сака своето прво дете на возраст од 29 години, додека една жена смета дека 32 е идеално време за бременост за прв пат.

  Анкетата спроведена од Voucer Cloud открива дека мажите сакаат да ги направат децата најмногу до 35, бидејќи сметаат дека се “премногу стари” после тоа.

  Поубавата половина, пак, размислува за раѓање до 41 година.

  Двете од нив, сепак, се согласуваат дека идеалниот број на деца е – две.

  Представник на Voucer Cloud истакнува дека “улогата” на таткото е уште попривлечна за мажите, особено со оглед на примерите на Дејвид Бекам и Бред Пит кои одлично се снаоѓаат во татковската улога. Не треба да сме изненадени што мажите се повеќе и повеќе уживаат во татковство и лесно се справуваат со предизвиците што ги носи. 

  “Постои голема разлика во професионалниот план во споредба со претходните години. Денес на жените им е важно да изградат кариера, особено зошто детето е многу скапо. Тоа објаснува зошто го одложуваат раѓањето “, заклучи тој.