ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Куќичка за птици од картонска амбалажа
  Куќичка за птици од картонска амбалажа

  Куќичка за птици од картонска амбалажа

  Куќичка за птици од картонска амбалажа

  За овој интересен проект ќе ви биде потребна картонска кутија од сок или јогурт кој пред да ја декорирате убаво ќе ја измиете и добро ке ја исушите. Еве го остатокот од потребниот материјал:

  – скалпел

  – лепак

  – боја (темперни, спреј  во боја или која било друга боја која ќе ви служи за сликање на картонот)

  – пластични капачиња од шишиња

  – апликации за очи (можете да купите во книжара специјални апликации или едноставно да ги нацртате очите на тврд картон)

  – дрвени стапчиња на кои ќе можат птичките да стојат (може да ви послужат дрвените стапчиња за ражничи)

  Со кроење на амбалажата на различни начини, со комбинација на апликации и фарбање во различни бои, ќе добиете интересни кутии во кои само треба да ставите храна за птиците и да ја закачите на дрво, прозорец или на балкон.

  Еве неколку интересни идеи: