ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Медицинска нега кај бебе
  Медицинска нега кај бебе

  Медицинска нега кај бебе

  Повеќето бебиња во текот на првата година ќе бидат болни во просек по четири пати. Уште при првите знаци на болест, препорачливо е родителите да го контактираат педијатарот. Тие ќе знаат да ја дијагностицираат и третираат секоја болест или, ако има потреба ќе препорачаат специјалист.

  Астма

  Астмата ги зафаќа бронхиите и го отежнува дишењето. Астматичните напади можат да бидат сериозни ако соодветно не се третираат.

  Меѓу симптомите спаѓаат кашлање (особено ноќе), свирење во градите и забрзано или отежнато дишење (вашето бебе ќе користи помошни градни мускули за дишење). Сервисната служба на бебето ќе ја дијагностицира и ќе препише соодветен третман. Зачестеноста на нападите може да се намали ако се намали изложеноста на бебето на одредена храна, лекови, полутанти, алергии и промени во температурата.

  Бебешки акни

  Бебешките акни не се толку сериозни колку што се непријатни за гледање и обично изчезнуваат во рок од 6 недели откако ќе се појават. Се јавуваат во форма на мали мозолчиња на лицето на бебето.

  Третирајте ги со секојдневно миење на лицето на бебето со млака вода, со или без нежен сапун. Гледајте чаршафите на бебето да бидат чисти. Сервисната служба може да препише благ топикален стероиден крем.