ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Здрава исхрана   >  Месо полно со хормони-како оваа храна влијае врз здравјето на децата
  Месо полно со хормони-како оваа храна влијае врз здравјето на децата

  Месо полно со хормони-како оваа храна влијае врз здравјето на децата

  Месо полно со хормони-како оваа храна влијае врз здравјето на децата

  Стручни лица од различни области во медицината откриваат како неквалитетните намирници ги полнат со хормони кои влијаат врз здравјето на децата.
  Месото, кое секојдневно го јадеме, а посебно пилешкото месо е полно со хормони кои сериозно го нарушуваат здравјето, најмногу на децата.
  Стручните лица предупредуваат дека оваа храна прави хормонски пореметувања поради кои малите деца многу порано влегуваат во пубертет со свои девет години, а на голем број момчиња е забележано дека им растат гради, што го зголемува ризикот од развој на малигнитет!


  Голем број на нутриционисти објаснуваат дека присуството на хормони, пред се во пилешкото месо, но и во друго месо и производи, може да биде многу нездраво и опасно, но и да предизвика хомонален дисбаланс.
  Поопасни од пилешкото месо се сметаат и јајцата од кокошка, бидејќи содржат хормони за зголемување на плодност. Од таа причина се советува да се купуваат органско месо и јајца, бидејќи овие намирници коои ќе ги видите во продавниците се полни со хормони, антибиотици и други концентрати.
  Машките деца кои се соочуваат со гинекомастија се соочуваат со следните симптоми:
  – Чувство на напнатост во градите
  – Отежнато движење
  – Посебно осетливи на брадавиците
  Причина за гинекомастија може да биде:
  – Ендокрини (хормонални)
  – Тумори
  – Системски болести
  – Лекови
  Како да го препознаете пилешкото кое е богато со хорони?
  – Големо бледо парче
  – Делува воденесто
  – Не е прошарано со маснотија.