ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Интервју   >  Мила Србиноска – Чудо од дете!
  Мила Србиноска - Чудо од дете!

  Мила Србиноска – Чудо од дете!

  Мила Србиноска има само 7 години и е II-2 одделение во основното училиште 11-ти Октомври. Неверојатен талент за хипхоп играње. Таа е дел од студиото Brejkaleg, каде го усовршува својот талент и со кои заедно освојуваат многубројни награди како на балканот така и на Европско ниво!

  Прочитајте, што ова “чудо од дете” , сподели со нас!

  • Мила, колку години си дел од Brejk a leg и зошто баш Brejkaleg?

   – Мојата мајка ме однесе кај Трајче и Андријана во Break a leg на мои 2, 5 години затоа што многу сакав да играм. Но Трајче ме врати бидејќи сум била многу мала и на мајка ми и кажа да ме донесе за една година. На 3,5 години повторно ме однесе и почнав да вежбам. Мајка ми го одбра Бреак а лег затоа што со Трајче се другари од деца

  .milasrbinoska, babyshopmk, babyshopblog

  • Зошто хипохоп?

   – Бидејќи најмногу ми се допаѓа хип хопот, многу е фраерски. Потекнувам од спортско семејство по мама, по тато сум музикална. Дел од тоа ми е пренесено и наследено во вистинско време на вистинско место.

  • Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?

   – Кога ќе пораснам сакам да сум хипхопоерка, сакам да бидам како мојот тренер Бени.

  • Дефинитивно се издвојуваш од останатите деца, на што се должи тоа?

   – Многу сакам да играм, цело време слушам хип хоп музика и играм, редовно одам на тренинзи. Со одличен тим, упорност и труд се случуваат успеси и разултати.

  • milasrbinoska, babyshopmk
  • Колку време посветуваш на она што го правиш одлично – играњето?

   Јас иsграм секогаш и секаде. На тренинзи одам понеделник, среда и петок, а кога имам натпревари и секој ден имам тренинзи. Секоја сабота одам на гимнастика со моите другарчиња од Бреак а лег.

  • Колку награди имаш добиено до сега, кои и дали би можела да одвоиш една како посебна?

   – Не ги памтам сите награди, имам многу дипломи и медали, освоени први и втори места во категорија соло и во категорија формација. Најзначајна ми е европското 1 во место, кога станав европски шампион во категорија соло мини деца 2017 година.

  • Која е твоја најголема подршка и што би сакала да и кажеш во знак на благодарност?

  • Мамо, фала што ме носиш секој ден на тренинг.

  • milasrbinoska, babyshopmk, babyshopblog