Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters

Едукативни игри и сложувалки

Види како Табела Листа
Подреди по
Приказ по страна
123 Сложувалка

123 Сложувалка

8059591421093
Распознавање на бројки и количини. Голема сложувалка за играње на различни начини: вертикално децата ќе може да ги поврзат бројките од 1-9 со соодветните количини, а хоризонтално да ги постават бројките и количините по редослед. Возраст 3-6 Димензии на кутијата 18,8 x 18,8 x 6,1 cm Димензии на сложувалката 60 x 30 cm, 27 парчиња
ден 550,00 со ддв.
5 Креативни активности

5 Креативни активности

3700217377564
5 креативни активности, совршено прилагодени за развој на концентрацијата и вештината на рацете (6-12 г.)
ден 1.890,00 со ддв.
Baby Play Town Montessori

Baby Play Town Montessori

8059591423615/2232
My first city discoveries
ден 1.240,00 со ддв.
Children's Invention of Stories

Children's Invention of Stories

8059591422724
Train your capacities to express narrations and emotions!
ден 790,00 со ддв.
Explore the Forest

Explore the Forest

8059591422304
Stimulate scientific thought from a very early age!
Age 5-10
ден 990,00 со ддв.
Explore the Safari

Explore the Safari

8059591421420
Stimulate scientific thought from a very early age!
Age 5-10
ден 990,00 со ддв.
Explore the Sea Life

Explore the Sea Life

8059591422311
Stimulate scientific thought from a very early age!
Age 5-10
ден 990,00 со ддв.
Learn All About...Technology!

Learn All About...Technology!

9788830301948
Lively and original illustrations, all kinds of interesting experiments and a detailed robot to assemble make this set truly one-of-a-kind!
ден 1.240,00 со ддв.
Memo Chef

Memo Chef

8059591424766
A game for all ages!
ден 990,00 со ддв.
MONTESSORI ALPHABET PUZZLE 3D

MONTESSORI ALPHABET PUZZLE 3D

8059591420973
A giant puzzle with large shaped letters
Age 3-6
ден 1.240,00 со ддв.
Montessori Baby Flashcards

Montessori Baby Flashcards

8059591422700
Listening to and pronouncing your very first words
ден 790,00 со ддв.
Montessori My First Puzzle - Jungle

Montessori My First Puzzle - Jungle

8059591422380
Puzzle made up of 6 shaped pieces • 5 wooden animals
Age 2-4
ден 990,00 со ддв.
Montessori My First Puzzle - The Farm

Montessori My First Puzzle - The Farm

8059591420140/1264
Puzzle made up of 6 shaped pieces • 5 wooden animals
Age 2-4
ден 990,00 со ддв.
Montessori My First Puzzle - The Forest

Montessori My First Puzzle - The Forest

8059591420133
Puzzle made up of 6 shaped pieces • 5 wooden animals
ден 990,00 со ддв.
Montessori My Little Dolls

Montessori My Little Dolls

8059591424827
Express preferences and make choices; Perform tasks and achieve objectives; Hand-eye coordination
ден 1.240,00 со ддв.
Montessori My Little House

Montessori My Little House

8059591420836

Age 2-5
ден 1.140,00 со ддв.
Montessori Touch Abc

Montessori Touch Abc

8059591420942

Age 3-6
ден 790,00 со ддв.
Rainbow Unicorns

Rainbow Unicorns

5011863000200
A magical colour matching game! • Features colourful unicorn characters • Develops matching and memory skills and colour recognition skills • Suitable for ages 3-5
ден 690,00 со ддв.
Read & Write

Read & Write

8059591420966
Acquisition of first reading and writing skills • Recognition of capital and small letters • Development of fine manual skills and of eye-hand coordination
Age 3-6
ден 990,00 со ддв.
Step by Step Drawing School

Step by Step Drawing School

8059591421062
Logic sequences and first steps in design techniques
Age 3-6
ден 890,00 со ддв.
that’s how we are made

That’s How We Are Made!

8059591422823
My first game involving the human body
ден 1.140,00 со ддв.
The Human Body under X-Ray

The Human Body under X-Ray

8059591422762/ 2430
Skeleton, systems, functions and vital organs!
ден 930,00 со ддв.
Весела градина - магнетна сложувалка 9 парчиња

Весела градина - магнетна сложувалка 9 парчиња

3700217381820
Игра со асоцијации: поврзете ги силуетите со соодветното животно. Благодарение на магнетот, парчињата на сложувалката се лесни за позиционирање. Оваа игра е лесна за пренесување бидејќи има рачка. 22.5 x 1 x 20 cm
ден 990,00 со ддв.
Допри и препознај ги различните животни - Montessori

Допри и препознај ги различните животни - Montessori

8059591420188

• 6 дводелни сложувалки со животни
• 6 парчиња за допирање
• Мала памучна вреќичка
Возраст: 1-4 г.
ден 1.360,00 со ддв.
Едукативна сложувалка - Светските реткости

Едукативна сложувалка - Светските реткости

3700217326777/2859
Сложувалка од 350 парчиња + 50 3Д фигури. Оваа чудесна едукативна сложувалка ќе му овозможи на вашето дете да ги открие најпрепознатливите места на светот. Содржи и едукативна брошура за откривање на чудата на светот и нивните одлики. Содржи и 50 картонски фигури коишто треба да се постават на соодветното место на сложувалката, откако таа ќе се состави. Името на секој објект е наведено на задната страна на фигурата. Сетот содржи и постер.
ден 1.590,00 со ддв.
Едукативна сложувалка - Сончевиот Систем

Едукативна сложувалка - Сончевиот Систем

3700217326784/3448
Оваа чудесна едукативна сложувалка ќе му овозможи на вашето дете да го открие Сончевиот Систем. Содржи и едукативна брошура, со којашто ќе открие повеќе факти за планетите. Сетот содржи и постер.
ден 1.090,00 со ддв.
Едукативни картички со текстури - Montessori

Едукативни картички со текстури - Montessori

8059591423738/2860
Набљудувај, допри, почувствувај! Содржи: 4 тактилни картички со текстури 20: Картички со илустрација Инструкции Дали е боцкаво, грубо, меко или мазно? Допрете ги тактилните плочки и поврзете ја секоја површина со соодветна слика. Со овие картички, децата можат да експериментираат со чувството за допир и препознавајќи ги површините да класифицираат предмети.
ден 790,00 со ддв.
Кооперативна игра за деца со раскажување

Кооперативна игра за деца со раскажување

8059591424063
Да разговараме и да раскажуваме приказни!
ден 1.240,00 со ддв.
Магична боенка ВО ВСЕЛЕНАТА (Водена магија)

Магична боенка ВО ВСЕЛЕНАТА (Водена магија)

5011979592033
6 слики на дебела подлога што може повеќепати да се бојат со пенкалото со вода. Наполнете го пенкалото со вода и користете го за да ги откриете скриените слики. Боите магично ќе се појавуваат повторно и повторно. Соодветно за возраст 3+ години
ден 490,00 со ддв.
Магична боенка ВОЗИЛА (Водена магија)

Магична боенка ВОЗИЛА (Водена магија)

5011979580337
6 слики на дебела подлога што може повеќепати да се бојат со пенкалото со вода. Наполнете го пенкалото со вода и користете го за да ги откриете скриените слики. Боите магично ќе се појавуваат повторно и повторно. Соодветно за возраст 3+ години
ден 490,00 со ддв.
Магична боенка ВОЛШЕБНИ СУШТЕСТВА (Водена магија)

Магична боенка ВОЛШЕБНИ СУШТЕСТВА (Водена магија)

5011979565877
6 слики на дебела подлога што може повеќепати да се бојат со пенкалото со вода. Наполнете го пенкалото со вода и користете го за да ги откриете скриените слики. Боите магично ќе се појавуваат повторно и повторно. Соодветно за возраст 3+ години
ден 490,00 со ддв.
Магична боенка ЖИВОТНИ (Водена магија)

Магична боенка ЖИВОТНИ (Водена магија)

5011979523723/3428
6 слики на дебела подлога што може повеќепати да се бојат со пенкалото со вода. Наполнете го пенкалото со вода и користете го за да ги откриете скриените слики. Боите магично ќе се појавуваат повторно и повторно. Соодветно за возраст 3+ години
ден 490,00 со ддв.
 Магична боенка САФАРИ (Водена магија)

Магична боенка САФАРИ (Водена магија)

5011979580276
6 слики на дебела подлога што може повеќепати да се бојат со пенкалото со вода. Наполнете го пенкалото со вода и користете го за да ги откриете скриените слики. Боите магично ќе се појавуваат повторно и повторно. Соодветно за возраст 3+ години
ден 490,00 со ддв.
Магична боенка ЏУНГЛА (Водена магија)

Магична боенка ЏУНГЛА (Водена магија)

6 слики на дебела подлога што може повеќепати да се бојат со пенкалото со вода. Наполнете го пенкалото со вода и користете го за да ги откриете скриените слики. Боите магично ќе се појавуваат повторно и повторно. Соодветно за возраст 3+ години
ден 490,00 со ддв.
Магична кутија 4 во 1 - Janod

Магична кутија 4 во 1 - Janod

3700217350147
Четири активности комбинирани во една единствена кутија за носење: - Магична табла за цртање со игла. Едноставно, лизнете ја рачката одлево надесно и цртежот се брише како со магија! - Магнетна страна со 42 магнети (27 букви, 10 бројки и 5 знаци) за децата да ја научат абецедата и да ги извршуваат своите први пресметки додека се забавуваат. Црна табла со кутија со креда и четка. Бела табла за пишување со маркер за суво бришење (маркерот не е вклучен во комплетот). Вашето дете може да ја носи оваа пригодна играчка насекаде, користејќи ја рачката. Откако ќе заврши, сè се вклопува внатре. Материјал Дрво Димензии 37 x 4 x 30 cm Возраст 3-8 години
ден 2.290,00 со ддв.
Магнетна едукативна игра - Janod

Магнетна едукативна игра - Janod

J08035
30 големи магнетни форми и стотици можни комбинации! Оваа магнетна игра е идеална за развојот на фините моторички вештини на вашите деца. Исто така, ќе им помогне да ги распознаваат различните делови од лицето како и изгледот на неколку животни. Содржи: 1 подлога, 30 различни форми со делови од лицето и 7 картички со примери.
ден 1.390,00 со ддв.
Магнетна игра - ЕМОЦИИ - Janod

Магнетна игра - ЕМОЦИИ - Janod

3700217380380
Оваа магнетна игра, ќе го воведе вашето дете во светот на различните емоции со помош на илустрираните картички на коишто се претставени ситуации од секојдневниот живот. Играта содржи и водич за емоции, напишан од експерти по психомоторика. Позадината на секоја картичка има израз на лице којшто е одговор за која емоција се работи во конкретната ситуација. Секој израз на лице од картичката кореспонидира со ист таков магнет, којшто служи за да се репродуцира соодветата емоција. Комплетот содржи 10 емоции за откривање: радост, страв, тага, гнев, засраменост/срамежливост, љубов, одбивност, смеа, љубомора, изненадување. Играта има 2 нивоа: едноставно пресликување на изразот на позадината на картичката, или, за поголемите деца, да се обидат да претпостават која емоција е поврзана со одредена ситуација. На дното од кутијата има огледалце, коешто ќе им овозможи на децата да се гледаат додека прават израз на лицето соодветен на одредена емоција. Содржина: 1 дрвена подлога, 27 големи магнети (10 лица, 10 смајли, 7 магнети-облеки) и 20 картички со претставени ситуации. Возраст: 2-5 години. Материјал: Дрво, картон
ден 1.590,00 со ддв.
Магнетна книга - Англиската азбука

Магнетна книга - Англиската азбука

3700217327125
Едукативна магнетна игра за учење на англиската азбука. Направена е од 26 илустрирани магнети и 116 магнети со букви. Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето правилно да го напише илустрираниот збор.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна книга - Германската азбука

Магнетна книга - Германската азбука

3700217327125
Едукативна магнетна игра за учење на германската азбука. Направена е од 26 илустрирани магнети и 116 магнети со букви. Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето правилно да го напише илустрираниот збор.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна книга - Годишни времиња

Магнетна книга - Годишни времиња

3700217327217
Магнетна игра - Годишни времиња. Со оваа игра детето ќе може да ги реди делчињата и да ги прикажува четирите годишни времиња. Направена е од 115 илустрирани магнети и 4 картички. Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето да ја дополни картичката со различни магнети поврзани со годишното време коешто е илустрирано на неа. Оваа игра ги поттикнува детската имагинација и креативност на многу забавен начин. Димензии 19 x 4 x 26 cm Материјал Картон • Cardboard Возраст 3-8 г.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна книга - Животни

Магнетна книга - Животни

3700217327231
Магнетна игра со животни. Со оваа игра детето ќе може да ги реди делчињата и да ги прикажува различните животни. Направена е од 30 илустрирани магнети и 10 картички. Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето со различните магнети да го направи животното коешто е илустрирано на картичката. Оваа игра ги поттикнува детската имагинација и креативност на многу забавен начин. Димензии 19 x 4 x 26 cm Материјал Картон • Cardboard Возраст 3-8 г.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна книга - Колку е часот?

Магнетна книга - Колку е часот?

3700217327248
Колку е часот? Со оваа игра детето ќе може на забавен начин да научи да распознава колку е часот. Направена е од 70 илустрирани магнети и 8 двострани картички (= 18 сцени). Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето со различните магнети да ја направи истата сцена што е илустрирана на картичката.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна книга - Костими за девојчиња

Магнетна книга - Костими за девојчиња

3700217327187/2571
Едукативна магнетна игра со облеки за девојчиња. Направена е од 46 илустрирани магнети и 8 картички. Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето со магнети да ја направи истата илустрација како на картичката. Димензии 19 x 4 x 26 cm Материјал Картон • Cardboard Возраст 3-8 г.
ден 1.150,00 со ддв.
 Магнетна книга - Превозни средства

Магнетна книга - Превозни средства

3700217327156/3438
Магнетна игра - Превозни средства. Со оваа игра составена од 50 магнети и 18 картички, детето ќе може прави различни возила, поставувајќи ги магнетните делови на подлогата.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна книга - Принцези

Магнетна книга - Принцези

3700217327255/3439
Едукативна магнетна игра со принцези. Направена е од 55 илустрирани магнети и 7 картички. Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето со магнети да ја направи истата илустрација како на картичката.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна книга - Танграм

Магнетна книга - Танграм

3700217327200
Магнетна игра - танграм. Со оваа игра детето ќе може да ги реди делчињата и да прави различни форми. Направена е од 43 илустрирани магнети и 30 картички. Откако ќе ја отвори книгата, задачата е детето да ја направи формата што е илустрирана на картичката. Оваа игра ги поттикнува детската имагинација и креативност на многу забавен начин. Димензии 19 x 4 x 26 cm Материјал Картон • Cardboard Возраст 3-8 г.
ден 1.150,00 со ддв.
Магнетна сложувалка - Карта на светот

Магнетна сложувалка - Карта на светот

3700217355043
Обиколете го светот со 92 магнети. Забавен и едукативен начин да се запознае нашата планета. Секој магнет претставува една земја или регион од светот, со неговото име, главен град и илустрација со карактеристиките на тој дел од светот. Големата магнетна табла го покажува светот со континентите и океаните. Бојата искористена за секој регион ви помага полесно да го најдете местото на секој магнет. Забавувајте се додека ги редите магнетите на картата, а кога ќе завршите може да ја закачите на ѕидот во вашата соба. Комплетот содржи: карта и 92 магнета. Димензии 77 x 1 x 46 cm Материјал Дрво/Wood Возраст 7-12 г.
ден 2.490,00 со ддв.
Моите први 100 зборови - ГРАД (Лесен англиски)

Моите први 100 зборови - ГРАД (Лесен англиски)

8059591421000
Двострана сложувалка
ден 790,00 со ддв.
Моите први 100 зборови - МОЈОТ ДОМ (Лесен англиски)

Моите први 100 зборови - МОЈОТ ДОМ (Лесен англиски)

8059591423158
Двострана сложувалка
ден 790,00 со ддв.
Мојата магнетна градина - Janod

Мојата магнетна градина - Janod

3700217381820
Со оваа магнетна дрвена табла, којашто може и да се закачи на ѕид, вашето дете ќе може да состави разнобојна градина! Вклучува 70 магнети, коишто ќе ја поттикнат фантазијата додека детето ги учи имињата на овошјата и зеленчукот. Содржи и двостран едукативен постер на 6 јазици.
ден 1.290,00 со ддв.
Обиколка на светот

Обиколка на светот

8059591426258
Џиновска сложувалка од 216 парчиња
Возраст: 5-10 г.
ден 990,00 со ддв.
Поларен свет - Мојата прва монтесори сложувалка

Поларен свет - Мојата прва монтесори сложувалка

8059591424711
ДОДАДИ ВО СПОРЕДУВАЧКАТА ЛИСТА ● Сензорен развој ● Визуелна перцепција ● Фини моторички вештини ● Распознавање на животните
ден 990,00 со ддв.
Прогресивна сложувалка - Фарма - Headu

Прогресивна сложувалка - Фарма - Headu

8059591424759
Ги поттикнува логичкото размислување и вештината на рацете.Седум големи прогресивни (2-4-5-6-8-9-12 парчиња) сложувалки со животни од фармата што треба да се сложат од најголемата до најмалата. Играта содржи големи парчиња кои се цврсти и безбедни. Соодветна е за возраст од 2-5 години, а ќе поттикне логично размислување и математичко логичка интелигенција. Производот е комплетно еколошки, а парчињата се големи и дебели. Серијата ecoplay е целосно произведена од рециклирана хартија и воопшто не содржи пластика. Произведено во Италија.
ден 990,00 со ддв.
Слика на Противпожарен камион - конструктор

Противпожарен камион - конструктор

3700217364984
2 играчки во 1: сет конструктор составен од шрафови, плочи и завртки што треба да се склопат за да се направи прекрасен противпожарен камион, истовремено и играчка за влечење за развој на моторните вештини на вашето дете. Содржи 27 парчиња, вклучувајќи 2 алатки и 3 пожарникари. Цврсти пластични тркала. Стабилен камион со метални оски на тркалата.
ден 1.890,00 со ддв.
Сложувалка АВАНТУРА ВО ЗЕМЈАТА НА ИНКИТЕ - Janod

Сложувалка АВАНТУРА ВО ЗЕМЈАТА НА ИНКИТЕ - Janod

Прекрасно илустрирана сложувалка, со којашто вашето дете ќе тргне во потрага по загубениот храм на инките во срцето на џунглата и ќе се забававува, вежбајќи ги меморијата и вештината на рацете. Ставена е во убава и лесно пренослива кутија. Содржи постер. Број на делчиња: 100. Големина на сложувалката: 50 x 40 x 0.2 cm
ден 790,00 со ддв.
Сложувалка АФРИКАНСКИ ЖИВОТНИ - Janod

Сложувалка АФРИКАНСКИ ЖИВОТНИ - Janod

Прекрасно илустрирана сложувалка, со којашто вашето дете ќе открие кои животни живеат во животинските резервати во Африка и ќе се забававува, вежбајќи ги меморијата и вештината на рацете. Ставена е во убава и лесно пренослива кутија. Содржи постер. Број на делчиња: 54. Големина на сложувалката: 50 x 40 x 0.2 cm
ден 790,00 со ддв.
Сложувалка ГРАДИНА - Janod

Сложувалка ГРАДИНА - Janod

3700217326630
Со оваа сложувалка, вашето дете ќе се научи што расте во градината и низ забава ќе ги вежба меморијата и вештината на рацете. Ставена е во убава и лесно пренослива кутија. Содржи постер. Број на делчиња: 36.
ден 790,00 со ддв.
Сложувалка за во бања - Мапа на светот - Janod

Сложувалка за во бања - Мапа нa светот - Janod

3700217347192
Со оваа мапа на светот за составување во бањата, децата ќе се забавуваат патувајќи со четирите фигури на возила што ќе кружат низ целиот свет, во воздухот или во морето. Кога 28-те парчиња ќе се натопат во водата, тие пловат и може да се лепат на плочките во бањата! Откако забавата ќе заврши, мапата се чува во својата мрежа, којашто може да се залепи на ѕидот. Сетот содржи: сложувалка од 28 делчиња, 4 парчиња во форма на возила, 1 мрежа за складирање.
ден 890,00 со ддв.
Сложувалка за набљудување ПРИКАЗНИ - Janod

Сложувалка за набљудување ПРИКАЗНИ - Janod

3700217326616
Сложувалка од 24 парчиња со илустрации од познати бајки. Големината на делчињата е соодветна за малите детски раце. Откако сложувалката ќе биде составена, децата ќе уживаат наоѓајќи ги 29-те илустрации коишто се скриени во неа, а се прикажани на долниот дел. Материјал Картон Димензии 65 x 50 x 0,2 cm Возраст 3+
ден 790,00 со ддв.
Сложувалка за набљудување ФАРМА - Janod

Сложувалка за набљудување ФАРМА - Janod

3700217326609
Сложувалка од 24 парчиња со илустрации од фармата. Големината на делчињата е соодветна за малите детски раце. Откако сложувалката ќе биде составена, децата ќе уживаат наоѓајќи ги 29-те илустрации коишто се скриени во неа, а се прикажани на долниот дел. Материјал Картон Димензии 65 x 50 x 0,2 cm Возраст 3+
ден 790,00 со ддв.
Close