Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

34 недела од Вашата бременост

34 недела од Вашата бременост

Вашата бременост

Можеби почесто ќе се чувствувате уморни и при најмала активност и ќе чувствувате тежина во нозете, особено ако е топло. Контролирајте го внесот на сол до максимум. Можно е понатамошно интензивирање на подготвителните контракции - обично не се болни и не се повторуваат ритмички. 

Развој на бебето

Бебето сега тежи околу 2.200 g и долго е  околу 46 cm.

Белите дробови на бебето полека зреат. Постелката сега е околу 1/6 од тежината на фетусот. Во случај на близнаци, тие најверојатно ќе останат во позиција во која се наоѓаат, се додека не излезат - сега немаат место за движење. Кај половина од близначка бременост, до породување доаѓа помеѓу 34-тата и 37-тата недела од бременоста. 

Забелешка: секое дете се развива индивидуално во стомакот на мајката.

Совет за оваа недела

Не заборавајте да го контролирате притисокот често! И колку сте добиле на килажа досега? Бидете сигурни дека имате се што ви требаат за првите недели: дали е се испрано и испеглано, дали купивте пелени ... Дали сте ги купиле сите работи од болничката листа? Не треба да ја спакувате торбата, туку да подготвите сè. Не заборавајте да го упатите сопругот што ќе донесе за бебето, кога ќе го напуштите одделението за породилно отсуство. Треба да биде облеката што ја носите за време на бременоста, бидејќи тоа сепак ќе ви биде најудобно.

 

Оставете коментар