Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Блог

Моето бебе (не) слуша добро
Моето бебе (не) слуша добро

Како родителите можат да препознаат дека нивното бебе не слуша и каде треба да се обратат?

Бебињата знаат да се шегуваат
Бебињата знаат да се шегуваат

И бебињата од 18 месеци имаат развиен смисол за хумор, разбираат шеги и способни се и самите да ги направат, особено доколку имаат духовити родители. Околу шестата година во потполност разбираат и посложени шеги.

Кога бебето го фиксира погледот?
Кога бебето го фиксира погледот?

До кој период најдоцна бебето треба да го фиксира погледот?

Воведување на месо во исхраната на бебето
Воведување на месо во исхраната на бебето

Кога и кој тип на месо да се воведе во исхраната на бебето?

Икањето им помага на бебињата да го регулираат дишењето и важно е за нивниот развој
Икањето им помага на бебињата да го регулираат дишењето и важно е за нивниот развој

Поголемиот број на луѓе го сметаат икањето за досадно и непријатно, но станува збор за појава  која е многу важна за новороденчињата.

Tемпература кај децата
Tемпература кај децата

Различните пореметувања во здравствената состојба кај децата се манифестираат со покачена температура.

Оброците, времето пред екраните, спиењето – што се влијае на гојазноста кај децата
Оброците, времето пред екраните, спиењето – што се влијае на гојазноста кај децата

Најновите истражувања покажаа дека децата кои се придржуваат на рутината подоцна во животот имаат подобра линија и се поздрави.

Емоционален развој: Зошто детето бара внимание и кога сме му најпотребни
Емоционален развој: Зошто детето бара внимание и кога сме му најпотребни

Зошто детето бара внимание и како би требале да постапуваме за да избегнеме лоши и трајни последици на развојот на неговата личност, ни открива еден терапевт, основач на Центар за природно родителство.

Истражувањето потврдува дека со второто дете е “најтешко”
Истражувањето потврдува дека со второто дете е “најтешко”

Новото истражување покажува дека децата кои се родени втори по ред, особено момчињата, имаат поголеми шанси да западнат во неволји во однос на првородените деца.

Како да му помогнеме на детето при враќање на храната (бљуцкање)?
Како да му помогнеме на детето при враќање на храната (бљуцкање)?

За да се намали враќањето на храната потребно е правилно хранење на детето.