Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Блог

Прв месец со бебето – што ве чека?
Прв месец со бебето – што ве чека?

Првите неколку недели од животот на вашето дете секако се волшебно време кое се памети засекогаш, но првите денови на мајчинството ставаат пред вас и сериозни предизвици. 

Адаптацијата е важна, научете го бебето самото да си игра на подот
Адаптацијата е важна, научете го бебето самото да си игра на подот

Време е кога бебето треба многу време да поминува само на подот, кога ќе почнат сами да се свртуваат, а се уште не лазат, време е за интензивен развој и учење, но бебињата тоа не сакаат многу да го прават сами.

Тајната на негуваната кожа
Тајната на негуваната кожа

Овие научни факти засекогаш ќе го променат начинот на кој ќе ја негувате кожата на вашето бебе, од сега па натаму...

Капење на бебето – чекор по чекор
Капење на бебето – чекор по чекор

Нека капењето на бебето биде една опуштена игра.

За правилно растење и развој – вежби на стомаче
За правилно растење и развој – вежби на стомаче

Лежењето на стомаче е одлична прва вежба за бебињата - со неа се зајакнува телото и се подобрува координирањето на движењата, а сето тоа им е потребно за да научат да седат, лазат, стојат...

 

Проблеми со спиење: Зошто бебињата ноќе се будат и зошто плачат
Проблеми со спиење: Зошто бебињата ноќе се будат и зошто плачат

Веќе ја знаете приказната на лекарите дека нервниот систем на бебињата уште не е развиен и дека сосема е нормално и природно бебињата до третата година да се будат и дека на тоа морате да се навикнете. Меѓутоа, сакаме да ви кажеме и уште неколку важни детали.

Мајки, дружете се: поддршката од пријателите е значајна за вашето, но и за здравјето на бебето
Мајки, дружете се: поддршката од пријателите е значајна за вашето, но и за здравјето на бебето

Новите истражувања покажуваат дека поддршката од околината која мајката ја има, има значајно влијае на нејзиното, но и на здравјето на бебето.

Фитнес за мајки и бебиња
Фитнес за мајки и бебиња

Во склад со истражувањата на Светската асоцијација за спорт и физичко образование, бебињата, малите деца и децата од предшколска возраст би требало да поминуваат најмалку еден час дневно во некоја физичка активност како би имале правилен раст и развој.

Чудесната моќ на мајчиниот допир
Чудесната моќ на мајчиниот допир

Замислете дека во блискиот супермаркет се продава волшебен напиток кој сигурно го смирува бебето, го подобрува неговиот сон и го прави задоволно и среќно.

Зошто мајката треба да му потпевнува на своето бебе
Зошто мајката треба да му потпевнува на своето бебе

Мајчиниот глас или пеењето на бебето, а особено на предвреме родените бебиња, може да им помогне за полесно да заспијат и посмирено да дишат.