Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог '2018' 'август'

Предуслов за воспитано дете се воспитани родители
Предуслов за воспитано дете се воспитани родители

Предуслов за воспитано дете се воспитани родители


Да се биде родители е една од најголемите привилегии кои еден човек може да ги има, па според таа логика да се биде родител е и една од најтешките работи. Може да се направи една паралела со одењето по жица, па со оглед на тоа погрешниот чекор може ...

Се за пубертетот во неколку минутно анимирано видео
Се за пубертетот во неколку минутно анимирано видео

Ако сте на возраст помеѓу 9 и 14 години, сигурно ќе доживеете некои од промените што доаѓаат со заедно пубертетот. Не грижете се! Пубертетот кај девојчињата може да започне уште од 8 години па се до 13 или 14. Но кога и да се случи, ништо страшно, сите поминуваат низ истото и што е битно, го надмиув...

Жени, вашиот период, во само две минути (ВИДЕО)
Жени, вашиот период, во само две минути (ВИДЕО)

Многу мажи сметаат дека жените често претеруваат во однесувањето за време на месечниот циклус.

Но дали тоа навистина е така? Секако дека не. Бурата на хормони и емоции не прави понекогаш поинакви од она што сакаме навистина да бидеме.

Погледнте го видеото, мажи и жени и насмејте се заедно но и пот...

Хемиски компоненти во фарбите за бојадисување на косата - можат да предизвикаат  вродени маани кај бебињата
Хемиски компоненти во фарбите за бојадисување на косата - можат да предизвикаат вродени маани кај бебињата

Истражувањата докажаа дека некои хемиски компоненти во фарбите за бојадисување на косата можат да предизвикаат вродени маани кај бебињата

Хормонските промени во бременоста предизвикуваат промената во текстурата и бојата на косата . Не е чудно поголемиот број на трудници да посакаат некоја промена н...

Мајки по направен царски рез: 4 работи кои не сакаат да ги слушнат
Мајки по направен царски рез: 4 работи кои не сакаат да ги слушнат

Мајки по направен царски рез: 4 работи кои не сакаат да ги слушнат


По направениот царски рез, многу мајки чувствуваат вина, но и блиските често и поставуват прашања кои што не сакаат да ги слушнат.
Laura Lifshitz е мајка но и жена која имала царски рез, а поради своето искуство со околинара напишала...

Бременоста во само 2 минути (ВИДЕО)
Бременоста во само 2 минути (ВИДЕО)

Секој кој бил или во моментов е во очекување на бебенце, ќе се пронајде во следните 2 минути.

Насмејте се, потврдете си и видете што се ќе се случува понатаму.

 

...
9 занимливости за породувањето ширум светот
9 занимливости за породувањето ширум светот

Самиот чин за породување е универзален за сите мајки во светот, пропратен со контракции, ширење на грлото на матката, болките и на крај доаѓањето на бебето на свет. Меѓутоа, она што се разликува од многу земји во светот е искуството и обичаите по породувањето во првите седмици и од мајчинството.

1....

Подгответе  овошно изненадување за вашите малечки
Подгответе овошно изненадување за вашите малечки

Подгответе овошно изненадување за вашите малечки


Овошјето е првата слатка за вашето бебе, а кога бебето ќе ги запознае сите овошни вкусови, многу лесно ќе ги засака. Овошјето е идеална намирница за воведување на цврста храна а на самиот почеток се препорачува воведување на една цврста овошка со кој...

Прва половина од 4-ти месец во бременоста
Прва половина од 4-ти месец во бременоста

13та недела

Се повеќе се намалуваат типичните тегови на рана бременост, посебно утринските мачнини и повраќања како и раздразливоста или тешкотијата која се јавува кај некои трудници. Се навршува создавањето на емрогенезата, во кој ризик настапува спонатиот абортус а изнесува околу 15%. Превземањ...

Дали и како доматот влијае врз зголемување на шансите за забременување?
Дали и како доматот влијае врз зголемување на шансите за забременување?

Дали и како доматот влијае врз зголемување на шансите за забременување?


Иако постои претпоставка дека неплодноста најчесто се поврзува со жените, стручните лица сметаат дека проблемите со неплодноста подеднакво се појавуваат и кај жените и кај мажите. Новото истражување покажува дека машката плодно...

Close