Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог '2019' 'ноември'

Дали се разликуваат првите и другите породувања?
Дали се разликуваат првите и другите породувања?

Дали веќе еднаш поминатото искуство со породувањето ни го олеснува или отежнува следното?

Моето бебе ја намалува тежината
Моето бебе ја намалува тежината

Телесната маса со која бебето се раѓа обично се намалува во првите 3-4 дена, а по 7-10 дена детето по правило ја враќа изгубената тежина и до крајот на првиот месец  добива уште 500 -600 грама.

Банана фил (за возраст од 8 – 10 месеци)
Банана фил (за возраст од 8 – 10 месеци)

Во продолжение ви претставуваме еден прекрасен рецепт од банана кој малечките ќе го обожаваат.

Бебешкиот мирис не прави поинакви
Бебешкиот мирис не прави поинакви

Научниците сметаат дека на мајките им е полесно да се изборат со константната грижа за штотуку родените деца и дека се внимателни и особено се грижат после породувањето благодарејќи на реакциите на мозокот на мирисот од бебето.

Чудо од дете: Приказна за еден деветгодишник кој се спрема да дипломира
Чудо од дете: Приказна за еден деветгодишник кој се спрема да дипломира

“Планирам да започнам докторски студии и да изучувам медицина”, изјавува талентираниот Лорен, чиј најголем идол е Никола Тесла.

Помогнете му на бебето при излегување на забите
Помогнете му на бебето при излегување на забите

Бебињата најчесто ги добиваат првите запчиња помеѓу четвртиот и осмиот месец, но има случаи и кога запчиња не излегуваат ни до првата година.

Зошто бебињата сакаат крушки?
Зошто бебињата сакаат крушки?

Крушката често претставува еден од првите избори, кога на бебето сакате да му понудите нови немлечни вкусови.

15 совети за играчките
15 совети за играчките

Треба да бидете многу внимателни кога купувате играчки за децата помали од три години.

Нега на градите пред и после доењето
Нега на градите пред и после доењето

По мислење на стручните лица, многу е важно да се измијат рацете пред почетокот на доењето.

Пребирливи деца и како да им се помогне
Пребирливи деца и како да им се помогне

Пребирливоста е многу честа појава во  предучилишната возраст.