Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог '2019' 'јуни'

Реагирање на бучава
Реагирање на бучава

Некои бебиња се успиваат со звукот на правосмукалката или фенот за коса, а на некои други тоа им претставува ноќна мора – што можеби е и почеста слика, но тоа не треба да ги плаши родителите, освен ако не се пренесе и во подоцнежните години.

Расеченици кај децата
Расеченици кај децата

Кога бебето ќе стане поподвижно, на возраст од околу 9 месеци, тоа полека ќе почне да ја истражува околината во која живееме. Нормално, со тоа ќе се случат и несакани повреди кои ќе не остават без сон.

Науката потврди: Галењето на бебето влијае на развојот на неговиот мозок
Науката потврди: Галењето на бебето влијае на развојот на неговиот мозок

Спрема истражувањата гушкањата се неопходни да предизвикаат одредени реакции во мозокот на бебето.

Необичен трик за брзо отстранување на песок од стапалата на малечките
Необичен трик за брзо отстранување на песок од стапалата на малечките

Со оглед на тоа дека летната сезона е во тек, оваа идеја сигурно ќе ви биде од помош кога ќе бидете со малечките на плажа.

Себороичен дерматит
Себороичен дерматит

Себороичниот дерматит се појавува на кожата на скалпот како жолтеникави лушпички, но повремено досегнува и до лицето. Најчесто исчезнува до возраст од 3 месеци.

Најпопуларните имиња за 2019 година во светот се користат и кај нас
Најпопуларните имиња за 2019 година во светот се користат и кај нас

Можеби и вашите малечки носат некои од најомилените имиња во светот.

Во колку часот најчесто се раѓаат бебињата?
Во колку часот најчесто се раѓаат бебињата?

Наодите на научниците од College London добиени со анализа на податоци од 5 милиони породувања кои се случиле помеѓу 2005 и 2014 година покажуваат кои се омилени часови за породување.

Хранење на близнаци во исто време – доење и хранење во тандем
Хранење на близнаци во исто време – доење и хранење во тандем

Истовремено доење и хранење на близнаци

Апсолутно е возможно да се хранат две бебиња во исто време и така да се заштеди истото.

Braxton Hicks контракции
Braxton Hicks контракции

Braxton Hicks контракциите прв пат во 19-тиот век ги опишал англискиот научник John Braxton Hicks па и своето име го имаат добиено по него.

Потстрижување на бебето
Потстрижување на бебето

Во текот на првата година, некои родители се решаваат да ја потсрижат косата на бебето.кога првпат ќе го сторите ова косата нема да порасне веднаш. Без паника, ова не е дефект. По ова косата ќе почне нормално да си расте.

Close