Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог '2019' 'јули'

Белези и исипи  при раѓањето кај бебиња
Белези и исипи при раѓањето кај бебиња

Белезите и исипите при раѓањето се модификации на пигментот во кожата на бебето. 

РАЃАЊЕТО НА ДЕТЕТО КАКО СПАС ЗА БРАКОТ-НАЈГОЛЕМА  ГРЕШКА КОЈА МОЖЕ ДА ЈА НАПРАВИТЕ
РАЃАЊЕТО НА ДЕТЕТО КАКО СПАС ЗА БРАКОТ-НАЈГОЛЕМА ГРЕШКА КОЈА МОЖЕ ДА ЈА НАПРАВИТЕ

Во момент на очајување, гледајќи дека несогласувањата стануваат подлабоки, многу парови мислат дека детето е решение. Дали е?

ШТО ДА СЕ ПРАВИ КОГА БЕБЕТО ЌЕ  СЕ РАЗБОЛИ НА ЛЕТУВАЊЕ
ШТО ДА СЕ ПРАВИ КОГА БЕБЕТО ЌЕ СЕ РАЗБОЛИ НА ЛЕТУВАЊЕ

Ако деновиве планирате да патувате со мало бебе, сигурно сте окупирани со илјада и едно прашање

Развојни пресвртници  до деветиот месец на бебето
Развојни пресвртници до деветиот месец на бебето

До крајот на деветиот месец, кај повеќето бебеиња ќе забележите дека :

Хипотонус или млитавост кај бебето
Хипотонус или млитавост кај бебето

Млитавост или хипотонус е намалување на мускулниот тонус, а може да се препознае по изостанок на отпор при изведувањето на пасивни движења. 

Развојни пресвртници  до шестиот месец на бебето
Развојни пресвртници до шестиот месец на бебето

До крајот на шестиот месец, кај повеќето бебиња ќе забележите дека: 

Ручек за бебето: Домашна кашичка од компир
Ручек за бебето: Домашна кашичка од компир

Кашичките од зеленчук, богати со витамини, можете многу брзо и лесно да ги направите сами.

Како да го облечете вашето бебе
Како да го облечете вашето бебе

По пат на употреба на одредена галантерија, струшно позната како облека, можете да го заштитите бебето од сончева светлина, влага, гребаници, прав и други секојдневни опасности.

Како да знаете дали на  бебето му е топло
Како да знаете дали на бебето му е топло

Можеби не може со зборови, но со говорот на телото и однесувањето сигурно тоа ќе ви го сигнализира.

 

Што може да почувствува бебето во стомакот?
Што може да почувствува бебето во стомакот?

Веќе кон крајот на првиот триместар, односно третиот месец од бременоста, се развива осетот за слух. 

Close