Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'бременост' ознаки

12 знаци кои го откриваат полот на детето: пратете ги во бременоста и ќе знаете дали чекате момче или девојче
12 знаци кои го откриваат полот на детето: пратете ги во бременоста и ќе знаете дали чекате момче или девојче

Некои од знаците можете да ги забележите на самиот почеток на бременоста

Спијте на левата страна во бременоста
Спијте на левата страна во бременоста

Најдобра позиција за спиење во бременоста

Дали спортот е дозволен за време на лактација?(доење)
Дали спортот е дозволен за време на лактација?(доење)

Физичката активност е многу корисна за жените во постпордоилниот период. Меѓутоа, за да бидете сигурни за вас и за малите, неопходно е да се следат одредени правила.

Како да го  испланирате дневното мени во бременоста
Како да го испланирате дневното мени во бременоста

Планирање на оброците во бременоста

Татковци, на денот на породување - бидете подготвени
Татковци, на денот на породување - бидете подготвени

Кога ќе дојде до бременост и породување, целото внимание е посветено на идните мајки

Патување кога сте бремени
Патување кога сте бремени

Се прашувате дали Вие и Вашето стомаче кое расте ќе можете да го издржите патувањето на одмор.

Бројот на предвремено родени бебиња е дуплиран
Бројот на предвремено родени бебиња е дуплиран

Ако до 2014 година биле згрижени 4-7 предвремено родени бебиња на месечно ниво, денес бројката е дуплирана.
Како во Македонија така и во светот има тренд на зголемување на предвремено родени деца, а сето тоа се гледа како последица на начинот на живот, поместување на старосната граница на родителите,...

Од стерилитет до бременост по природен пат
Од стерилитет до бременост по природен пат

Што се однесува до “трнливиот пат”, на почеток ќе бидам кратка иако тој пат е долг и болен и секако се проаѓа на свој начин. Единствена работа за која бев сигурна дека ја имам, беше одлучноста.
Кога ќе видите дека после одредено време не се случува ништо, мора цврсто да одлучите дали сте спремни да о...

Развој на плодот, од јајце клетка до човечко суштество!
Развој на плодот, од јајце клетка до човечко суштество!

За лична пресметка најлесно би било да се употреби Негелова формула за да се израчуна терминот за породување. Терминост за породување се добива според датумот на последната менструација и на истата и се додава уште 7 дена. На пример, ако последната менструација била на 3ти Август, очекуван термин за...

12 слики за сите кои биле бремени, а ќе ги разберат совршено!
12 слики за сите кои биле бремени, а ќе ги разберат совршено!

Бременоста е уникатен период од неколку причини. Тоа е незаборавниот период на огромна радост, заедно со загриженост и возбуда. Бременоста е огромна транзиција во животот на жената и вклучува комплексна мешавина на емоции, добри и лоши. Ако некогаш сте биле бремени, шансите да имате многу смешни и т...

Close