Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'babyblog' ознаки

Волшебна музика за предвреме родените бебиња
Волшебна музика за предвреме родените бебиња

Срцето на предвреме родените бебиња чука побрзо додека спијат, а музиката може да им помогне во тоа и да го регулира дишењето. 

Најдобрите земји за одгледување на деца
Најдобрите земји за одгледување на деца

Извештајот од оваа година покажа во кои земји најубаво живеат родителите заедно со нивните малечки.

Моето бебе (не) слуша добро
Моето бебе (не) слуша добро

Како родителите можат да препознаат дека нивното бебе не слуша и каде треба да се обратат?

Бебињата знаат да се шегуваат
Бебињата знаат да се шегуваат

И бебињата од 18 месеци имаат развиен смисол за хумор, разбираат шеги и способни се и самите да ги направат, особено доколку имаат духовити родители. Околу шестата година во потполност разбираат и посложени шеги.

Кога бебето го фиксира погледот?
Кога бебето го фиксира погледот?

До кој период најдоцна бебето треба да го фиксира погледот?

Како да се борите со опаѓањето на косата после бременоста
Како да се борите со опаѓањето на косата после бременоста

Меѓу бројните физички промени кои се случуваат во текот на деветте месеци од бременоста спаѓа и влошувањето на квалитетот на косата.

Зошто на трудниците им е потребно повеќе спиење
Зошто на трудниците им е потребно повеќе спиење

Едно истражување кое беше спроведено од неодамна, препорачува преспивање во текот на денот за трудниците, со оглед на тоа дека попладневниот сон многу добро влијае на здравјето на нивните бебиња.

Воведување на месо во исхраната на бебето
Воведување на месо во исхраната на бебето

Кога и кој тип на месо да се воведе во исхраната на бебето?

Икањето им помага на бебињата да го регулираат дишењето и важно е за нивниот развој
Икањето им помага на бебињата да го регулираат дишењето и важно е за нивниот развој

Поголемиот број на луѓе го сметаат икањето за досадно и непријатно, но станува збор за појава  која е многу важна за новороденчињата.

Гените на бебето и мајката влијаат на породилната тежина
Гените на бебето и мајката влијаат на породилната тежина

Научниците утврдија дека породилната тежина има влијание на здравјето во подоцнежните години.