Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'babyshopblog' ознаки

Пилешко со зеленчук
Пилешко со зеленчук

Припремете вкусно пилешко на едноставен, брз и здрав начин...

5 кратки мудрости на јапонските родители во одгледувањето на децата
5 кратки мудрости на јапонските родители во одгледувањето на децата

Иако јапонскиот стил на родителство е поинаков од нашиот, овие неколку трикови можеме да ги “украдеме”.

3 чекори до успех: Откриваат најуспешните луѓе на планетата
3 чекори до успех: Откриваат најуспешните луѓе на планетата

Основачите на најуспешните фирми во светот откриваат мали трикови кои им помогнале да бидат таму каде што се денес.

Нова бременост после породувањето
Нова бременост после породувањето

Дали можете да затрудните пред повторно да добиете менструација?

СОЦИЈАЛИЗИРАЊЕ НА ДЕТЕТО
СОЦИЈАЛИЗИРАЊЕ НА ДЕТЕТО

Родителите често уште од почетокот се грижат само за физиолошките потреби на бебето. Преокупирани се со тоа дали бебето е сито, суво или има грчеви и не размислуваат за развојот на социјализација кај детето. Социјализацијата се развива паралелно со другите знаења кои бебињата ги учат.

 

Вашето бебе на 6 месечна возраст
Вашето бебе на 6 месечна возраст

Вашето бебе оваа недела

Вашето бебе сега може да се преврти од една на друга страна, така што од сега менувањето на пелени носи вистински предизвик за родителите и за бебињата и претставува неверојатна забава.

ШТО СЕ ВЛИЈАЕ НА ПСИХИЧКИОТ РАЗВОЈ НА БЕБЕТО ВО МАЈЧИНИОТ СТОМАК
ШТО СЕ ВЛИЈАЕ НА ПСИХИЧКИОТ РАЗВОЈ НА БЕБЕТО ВО МАЈЧИНИОТ СТОМАК

Психомоторниот развој на детето почнува уште во интраутериниот период, кога се одвива интензивен анатомски, а потоа и функционален развој на нервниот систем.

Како да ги препознаете малите генијалци
Како да ги препознаете малите генијалци

Постојат многу начини за да дознаете дали вашето дете е надпросечно-интелигентно. Еве неколку примери што ќе ве убедат за ова

Што е фонтанела
Што е фонтанела

Бебиниот череп не е формиран во пренаталниот период, како остатокот од скелетот, за да може да помине низ тесен канал за раѓање за време на бременоста. 

Што е Aпгар оценка
Што е Aпгар оценка

Оценката на Апгар е збир од оценките кои бебето ги добива по раѓањето и кои ја одредуваат неговата состојба и потенцијалната потреба за итно реагирање.