Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'babyshopmk' ознаки

Необична пракса на една берлинска градинка: три месеци годишно без играчки
Необична пракса на една берлинска градинка: три месеци годишно без играчки

Иако ваквата пракса на некој може да му изгледа престрога, од управата на градинката наведуваат како зад неа стои важен педагошки чин.

Кога бремената жена дехидрира
Кога бремената жена дехидрира

Дехидрацијата не е главен проблем кај повеќето бремени жени, но за некои жени тоа може да биде многу опасна состојба. 

Напади на бес кај малите деца
Напади на бес кај малите деца

Универзални упатства кои ги спречуваат детските напади на бес во фазите на развој

Приказната за нападите на бес кај децата  е секогаш актуелна.

Детски сон. Преодни предмети
Детски сон. Преодни предмети

Тоа се предмети што му помагаат на бебето да се смири и самостојно да го активира режимот на спиење. Се нарекуваат преодни предмети бидејќи при стресни состојби ја пребземаат улогата на родителите  и го смируваат бебето

ЛЕТУВАЊЕ СО ДЕТЕТО - АПТЕКА ЗА ПО ПАТ
ЛЕТУВАЊЕ СО ДЕТЕТО - АПТЕКА ЗА ПО ПАТ

Аптека за по пат

Лекови за намалување на температура-антипиретици, парацетамол или ибупрофен се лекови кои ефикасно ја намалуваат температурата

Конфигурација на просторот за спиење
Конфигурација на просторот за спиење

Просторот за спиење е најважниот дел од собата на бебето и затоа бара големо внимание.Родителите некогаш го инсталираат овој простор и во својата спална.

РУТИНСКИОТ РЕД ЗНАЧИ СРЕЌНО БЕБЕ
РУТИНСКИОТ РЕД ЗНАЧИ СРЕЌНО БЕБЕ

Како млади родители сигурно сте повеќето од времето збунети и во недоумца кога треба бебето да јаде, а кога да спие. Поставување на распоред и воведување на рутински ред би можело да помогне.

Како да го храните бебето со цврста храна
Како да го храните бебето со цврста храна

Идеална прва цврста храна е оризов гриз, инстант- оброк специјално наменет за бебиња. Во прво време оброците со цврста храна треба да се сфаќаат како пробни и не треба да се сметаат во вкупниот дневен дотур на храна.

За развој на бебето, важни се и мама и тато
За развој на бебето, важни се и мама и тато

Кога ќе се роди детето, се раѓа и целото семејство. Научете како да изградите родителска алијанса ...

Рецепти за бебе : Каша од  спанаќ и банана
Рецепти за бебе : Каша од спанаќ и банана

Почитувани мајки, веруваме дека веќе сте станале кулинарски експерти во ихраната за вашите деца, па затоа ви даваме малку поинаков рецепт што може да го подготвите за вашето бебе од десеттиот месец.