Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'bebe' ознаки

Детски сон. Преодни предмети
Детски сон. Преодни предмети

Тоа се предмети што му помагаат на бебето да се смири и самостојно да го активира режимот на спиење. Се нарекуваат преодни предмети бидејќи при стресни состојби ја пребземаат улогата на родителите  и го смируваат бебето

ЛЕТУВАЊЕ СО ДЕТЕТО - АПТЕКА ЗА ПО ПАТ
ЛЕТУВАЊЕ СО ДЕТЕТО - АПТЕКА ЗА ПО ПАТ

Аптека за по пат

Лекови за намалување на температура-антипиретици, парацетамол или ибупрофен се лекови кои ефикасно ја намалуваат температурата

РУТИНСКИОТ РЕД ЗНАЧИ СРЕЌНО БЕБЕ
РУТИНСКИОТ РЕД ЗНАЧИ СРЕЌНО БЕБЕ

Како млади родители сигурно сте повеќето од времето збунети и во недоумца кога треба бебето да јаде, а кога да спие. Поставување на распоред и воведување на рутински ред би можело да помогне.

Како да го храните бебето со цврста храна
Како да го храните бебето со цврста храна

Идеална прва цврста храна е оризов гриз, инстант- оброк специјално наменет за бебиња. Во прво време оброците со цврста храна треба да се сфаќаат како пробни и не треба да се сметаат во вкупниот дневен дотур на храна.

За развој на бебето, важни се и мама и тато
За развој на бебето, важни се и мама и тато

Кога ќе се роди детето, се раѓа и целото семејство. Научете како да изградите родителска алијанса ...

Рецепти за бебе : Каша од  спанаќ и банана
Рецепти за бебе : Каша од спанаќ и банана

Почитувани мајки, веруваме дека веќе сте станале кулинарски експерти во ихраната за вашите деца, па затоа ви даваме малку поинаков рецепт што може да го подготвите за вашето бебе од десеттиот месец.

Дали  бебето смее да јаде сладолед?
Дали бебето смее да јаде сладолед?

Со топлите денови и долгите прошетки во потрага по ладовини, се јавува родителската дилема: дали смееме на бебето да му дадеме сладолед?

Ноќно будење
Ноќно будење

Бебето може да се буди среде ноќ од најразлични причини. Бебињата располагаат со различни видиови плач за различни проблеми, родителите треба да научат да го толкуваат детското плачење.

Режим на спиење надвор од просторот за спиење
Режим на спиење надвор од просторот за спиење

Следниве упатства ќе ви помогнат да го активирате режимот на спиење кога бебето се наоќа во количка или автомобил.

Поопширно за циклусите на спиење на бебето
Поопширно за циклусите на спиење на бебето

Во текот на првите месеци од бебешкиот живот, циклусите на спиење имаат посебен тек. Бебето прво влегува во РЕМ-фаза (препознатлива по движење на очите), а потоа во не-РЕМ-Фаза.