Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'bremenost' ознаки

Како да се борите со опаѓањето на косата после бременоста
Како да се борите со опаѓањето на косата после бременоста

Меѓу бројните физички промени кои се случуваат во текот на деветте месеци од бременоста спаѓа и влошувањето на квалитетот на косата.

Зошто на трудниците им е потребно повеќе спиење
Зошто на трудниците им е потребно повеќе спиење

Едно истражување кое беше спроведено од неодамна, препорачува преспивање во текот на денот за трудниците, со оглед на тоа дека попладневниот сон многу добро влијае на здравјето на нивните бебиња.

Жолто тело
Жолто тело

Кога се случува овулацијата и водечкиот фоликул на јајникот ќе пукне и ќе ослободи јајце клетка, тој под влијание на хормонот FSH и LH се претвора во жолто тело (corpus luteum).

Зголемен бројот на трудници со висок крвен притисок
Зголемен бројот на трудници со висок крвен притисок

Зголемувањето на бројот на трудници со висок крвен притисок станува глобален проблем.

Зошто некои трудници немаат утрински мачнини?
Зошто некои трудници немаат утрински мачнини?

Ако сте една од оние трудници кои немаат утрински мачнини, дознајте која е причината поради тоа и дали треба да бидете загрижена?

Кога да направите тест за бременост?
Кога да направите тест за бременост?

Најдобар начин да ја тестирате бременоста е да причекате додека не ви изостане менструацијата.

Мајка после четириесеттата
Мајка после четириесеттата

Некогаш дваесет, сега веќе триесет-важат за добри години за раѓање на првото дете, но што кога и тој период ќе помине, па жената дури во четириесеттата конечно има услови да роди бебе?

Дали се разликуваат првите и другите породувања?
Дали се разликуваат првите и другите породувања?

Дали веќе еднаш поминатото искуство со породувањето ни го олеснува или отежнува следното?

Пушење во текот на доењето
Пушење во текот на доењето

За жал се случува жените кои пушат во текот на бременоста таа лоша навика да ја задржат и после породувањето што доведува до понатамошни последици за детето.

Како се применува акупунктурата во гинекологијата
Како се применува акупунктурата во гинекологијата

Во тек на животот во телото на жената се одвиваат интензивни хормонски промени.